"Denize Girmek Orucu Bozar Mı" Tartışmaları - Son Dakika
Güncel

"Denize Girmek Orucu Bozar Mı" Tartışmaları

"Denize Girmek Orucu Bozar Mı" Tartışmaları

İzmir Müftüsü Prof.Dr.Ramazan Muslu'dan, Ramazan ayında denize girme konusunda bir açıklama geldi.

08.07.2013 16:38

İzmir Müftüsü Prof.Dr. Ramazan Muslu'dan, Ramazan ayında denize girme konusunda bir açıklama geldi. Müftü Muslu, sıcak yaz günlerinde denize girmenin orucu bozup bozmayacağı yolunda bir soruya, "Normal zamanlardaki gibi yüzmek risktir. Bizim suya girmemiz önemli değil, önemli olan suyun vücuda girmesi. Su vücuda giriyorsa oruç bozulur" dedi.

İzmir İl Müftüsü Ramazan Muslu, Ramazan'ın oruç ayı olduğunu belirterek, herhangi bir sağlık sorunu olmayan, yolculuk yapmayan her sağlıklı Müslüman'ın oruç tutmasının dinin bir emri olduğunu vurgulayarak, "Oruç sadece yemek içmek ya da cinsel arzu ve isteklerden uzak durmak değildir. Bunların yanı sıra bizim kemale ulaşmamız, daha olgun bir Müslüman olmamız için diğer azalarımıza da oruç tutturmamız gerekir. Elimize, gözümüze, ayaklarımıza da oruç tutturmaya çalışmamız, bizim Allah'a daha kısa sürede yakınlaşmamızı sağlar. Eli, gözü ayakları haramdan korumaya çalışmamız, takva üzerine bir hayat kurmamız lazım" diye konuştu.

İzmir Müftüsü Prof.Dr.Ramazan Muslu, basın mensuplarının denize girmenin orucu bozup bozmayacağı sorusunu şu şekilde şöyle cevapladı:

"Dinimizde orucu bozan şeyler bellidir. Denize girmek, banyo yapmak eğer ağzımıza burnumuza su kaçıyorsa dikkat etmemiz gerekir. Kişinin kendisinden emin bir şekilde serinlemesinde sakınca yoktur. Normal zamanlardaki gibi yüzmek risktir. Bizim suya girmemiz önemli değil önemli olan suyun vücuda girmesi. Su vücuda giriyorsa oruç bozulur. Bu yıl Türkiye'de 16.5 saat oruç tutulacak. Bu yıl Ramazan, yaz aylarına geldi de serin aylara kaydıralım diyemeyiz. Tutmaya gayret etmeliyiz". - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel 'Denize Girmek Orucu Bozar Mı' Tartışmaları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement