Denizli'de Belediye Toplu Taşımacılığa Dönüyor - Son Dakika
Güncel

Denizli'de Belediye Toplu Taşımacılığa Dönüyor

Denizli\'de Belediye Toplu Taşımacılığa Dönüyor

Denizli Belediyesi, 2004 yılında özelleştirdiği toplu taşımacılığa dönmeyi kararlaştırdı.

05.10.2013 16:15

Denizli Belediyesi, 2004 yılında özelleştirdiği toplu taşımacılığa dönmeyi kararlaştırdı. Belediye Başkanı AK Parti'li Osman Zolan, meclisten 150 otobüs alınması için yetki istedi, talep komisyona havale edildi. Başkan Zolan, "Ön planlarımıza göre nisan ayından itibaren toplu ulaşım işinin Denizli Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılmasını düşünüyoruz" dedi.

Denizli Belediyesi tarafından 2004 yılında özelleştirilen toplu taşımacılık, önce Denizlili minibüs hattı sahipleri ve şoförlerin kurduğu şirket üstlendi. Ancak şirketin toplu taşımacılığı yürütememesi üzerine, Halil Karakaya'ya devredildi. Karakaya'nın da başarılı olamaması nedeniyle toplu taşımacılık Kiler Holding'e bağlı Turex şirketine verildi. Geçen yıl Denizli'de metrobüsleri de devreye sokan şirketin sözleşmesi 2014 yılında sona eriyor. Sözleşme süresinin tamamlanmasına az bir süre kala Denizli'nin büyükşehir olmasını da dikkate alan belediye yönetimi toplu taşımacılığı yeniden yapma kararı aldı.

TOPLANTIDA GÜNDEME ALINDI

Denizli Belediye Meclisi'nin dün yapılan ekim ayı toplantısının ilk oturumunda 150 otobüs alınması için Belediye Başkanı Osman Zolan'a yetki verilmesi gündeme geldi. Gündeme alınan madde, Başkan Osman Zolan'ın başkanlık yaptığı oturumda Plan ve Bütçe Komisyonu'na havale edildi. Konuyla ilgili meclise bilgi veren Başkan Zolan, toplu taşımacılığı belediye olarak kendilerinin yapmak istediğini belirtti.

BELEDİYENİN YAPMASI DAHA FAYDALI

Zolan, değerlendirmeler sonucunda Denizli'de toplu ulaşımın Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılmasının daha faydalı olacağının düşünüldüğünü ifade etti. Başkan Zolan, "Denizli Belediyesi'nin büyükşehir olmasıyla bütçemizde önemli bir rahatlama olacak. Böylece Denizli'nin toplu ulaşım işinin Denizli Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılması daha kolay hale gelecektir. İlk etapta 150 otobüs almayı ve ne gibi özelliklere sahip olacağını değerlendiriyoruz. Uzmanlarımız araştırmalarını yapıyor. Ön planlarımıza göre nisan ayından itibaren toplu ulaşım işinin Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılmasını düşünüyoruz. Büyükşehir Belediyesi tarafından kurulacak bir şirket tarafından toplu taşımacılığın yapılması da planlarımız arasında" diye konuştu.

DENİZLİLİLER İÇİN DE ÖNEMLİ

Ulaşımın Denizli Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılmasıyla vatandaşlar için de önemli imkanlar sunulacağını savunan Zolan, "Ulaşım işinin Denizli Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılmasıyla birlikte 65 yaş üstü vatandaşlarımızın ücretsiz olarak otobüslere binmesi gibi konularda da esnek davranabileceğiz" dedi. Başkan Zolan, 150 otobüs için meclisten 60 milyon lira borçlanma yetkisi istedi. Konu komisyonda değerlendirildikten sonra meclise geri gelecek.

YANLIŞTAN DÖNME OLARAK DEĞERLENDİRİLDİ

Denizli Belediyesi'nin toplu taşıma hizmetini tekrar üstlenecek olmasını muhalefet, yanlıştan yıllar sonra dönme olarak değerlendirdi. Belediye Meclisi CHP Grup Başkanvekili Teoman Sancar, AK Parti'li belediye yönetiminin 9.5 yıl sonra bir yanlıştan çark ettiğini belirtip, "Dönemin Belediye Başkanı Nihat Zeybekci, toplu taşımayı özel sektöre verirken, 'Bu iş belediyenin sırtında kamburdu. Zarar ediyorduk. Şimdi ise bu işten para kazanıyoruz' diye propaganda yapıyordu. Şimdi ne oldu da bu kamburu tekrar sırtlarına alıyorlar. Özel sektör neden yürütemedi. Vatandaşların haklı isyanlarını sonunda gördüler. Seçim döneminin yaklaşıyor olması da oy kaygılarını artırdı. Bir yanlıştan 9.5 yıl sonra olsa da dönüyorlar" dedi. - Denizli

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Denizli'de Belediye Toplu Taşımacılığa Dönüyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement