Deprem Konulu Panel Yapıldı - Son Dakika
Güncel

Deprem Konulu Panel Yapıldı

Deprem Konulu Panel Yapıldı

"Elazığ İlinin Depremselliği ve Deprem Riski" adlı panel yapıldı.

18.04.2012 17:00

Elazığ Valiliği İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü tarafından organize edilen "Elazığ İlinin Depremselliği ve Deprem Riski" adlı panel yapıldı.

.

Elazığ Valiliği İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü tarafından organize edilen ve Elazığ'ın deprem durumunun ele alındığı "Elazığ İlinin Depremselliği ve Deprem Riski" adlı panel bugün gerçekleştirildi.

İl Özel İdaresi İl Genel Meclisi Toplantı Salonunda yapılan panele Vali Muammer Erol, Belediye Başkanı Süleyman Selmanoğlu, Rektör Prof. Dr. Feyzi Bingöl, ilçe kaymakamları ve belediye başkanları, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri ile çok sayıda davetli katıldı.

Panelin açılış konuşmasını yapan İl Afet ve Acil Durum Müdürü İhsan Görgöz, afet yönetim sisteminde gelişen yeni anlayışla artık afetlerde önleyici ve tedbir alıcı hizmetlerin da önemli hale geldiğini söyledi.

Açılış konuşmalarının ardından panele geçildi. Panelin moderatörlüğünü İstanbul Üniversitesi Jeofizik Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Oğuz Gündoğdu yaparken, Panele Kocaeli Üniversitesi, Jeofizik Mühendisliği Bölümü Emekli öğretim Üyesi Prof. Dr. Uğur Kaynak, İstanbul Üniversitesi Jeofizik Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Oğuz Gündoğdu ve İstanbul Valiliği Afet Yönetim Genel Koordinatörü Özden Işık konuşmacı olarak katıldılar.

İstanbul Üniversitesi Jeofizik Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Oğuz Gündoğdu panelde yaptığı konuşmada, depremin önelenemeyen bir doğa afeti olduğunu, ancak önemli olanın depreme hazır olmak olduğuna dikkat çekti. Gündoğdu daha sonra Elazığ'ın depremselliği hakkında bilgi verdi.

Jeofizik Mühendisliği Bölümü Emekli öğretim Üyesi Prof. Dr. Uğur Kaynak ise konuşmasında Türkiye'nin depremselliği hakkında açıklamalarda bulundu.

Kaynak: Bültenler

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement