Elazığ'da Deprem ve Yangın Tatbikatı Gerçeği Aratmadı - Son Dakika
Güncel

Elazığ'da Deprem ve Yangın Tatbikatı Gerçeği Aratmadı

Elazığ'da bir ilkokulda gerçekleştirilen deprem ve yangın tatbikatı gerçeğini aratmadı.

05.03.2014 22:39  Güncelleme: 23:14

Elazığ'da bir ilkokulda gerçekleştirilen deprem ve yangın tatbikatı gerçeğini aratmadı. Tatbikatta yakılan ateşe yangın tüpleriyle müdahale edildiği sırada toz ve dumandan etkilenen bazı öğrenciler, zor anlar yaşadı.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğünün (AFAD) organizesinde Deprem Haftası dolayısıyla Mehmet Zeki İlkokulunda gerçekleştirilen tatbikatta, senaryo gereği, deprem anı canlandırıldı. Deprem anında sıraların altına eğilen öğrenciler, daha sonra, öğretmenlerinin yönlendirmesiyle tek sıra halinde binadan dışarı çıktı.

Yaralanan 3 çocuk, mahsur kaldıkları binadan AFAD ekiplerince dışarı çıkarıldı. Tatbikat, gerçeği aratmadı.

Bu arada, tatbikat kapsamında, öğrencilere yangın söndürme teknikleri uygulamalı olarak gösterildi. Okulun bahçesinde yakılan ateşe yangın tüpleriyle müdahale edildiği sırada, rüzgarın etkisiyle etrafı saran toz ve dumanın içerisinde kalan bazı öğrenciler zor anlar yaşadı. Dumandan etkilenerek öksüren öğrenciler, öğretmenlerinin yönlendirmesiyle başka bir alana alındı.

Öte yandan, tatbikatı gerçek zanneden bazı öğrencilerin de ağladığı görüldü. Tatbikatı bazı veliler de izledi.

Elazığ Milli Eğitim Müdürlüğünde görevli sivil savunma uzmanı Orhan Yıldız, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, farkındalık yaratmak, sarsıntı sırasında ve sonrasında yapılması gerekenlerle ilgili öğrencileri bilinçlendirmek amacıyla deprem tatbikatı gerçekleştirdiklerini belirtti.

Yıldız, şunları söyledi:

"Bakanlığımızın ve Valiliğimizin talimatları üzerine anaokullarımızdan başlayarak, deprem anında hangi tedbirlerin alınması gerektiğini anlatmak suretiyle deprem tatbikatları yapıyoruz. Okullarda da öğretmenlerimiz anlatıyor. Herkesin bu korkuyu ve heyecanı yaşayarak deprem olduğunda neler yapılacağını öğrenmeleri için bu çalışmaları sürekli yapıyoruz."

4. sınıf öğrencisi Elifsu Duran ise "Deprem tatbikatı yaptık. Arkadaşlarımız yaralı rolü yaptı ama gerçekten de deprem olabilir. O yüzden depreme hazırlıklı olmalıyız" dedi.

Elazığ\'da Deprem ve Yangın Tatbikatı Gerçeği Aratmadı
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Elazığ'da Deprem ve Yangın Tatbikatı Gerçeği Aratmadı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement