Dilovası'nda Kutlu Doğum Coşkusu - Son Dakika
Güncel

Dilovası'nda Kutlu Doğum Coşkusu

Dilovası\'nda Kutlu Doğum Coşkusu

Dilovası belediyesi hizmet binası önünde gerçekleşen Kutlu doğum haftası etkinlikleri halkın yoğun ilgisiyle doldu taştı.

29.04.2013 09:33

Kutlu doğum haftası olmasıyla tüm Türkiye'de olduğu gibi Dilovası'nda da bir birinden güzel etkinliklerle yapılan kutlu doğum haftası Dilovası belediyesi tarafından hizmet binası önünde düzenlendi.

Düzenlen programa Dilovası Belediye Başkanı Cemil Yaman, Dilovası Kaymakamı Hasan Göç, Ak Parti İlçe Teşkilat Başkanı İlhan Yıldırım, Milli Eğitim Müdürü Hayrettin Uyar, Meclis Üyeleri, Mahalle Muhtarları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Dilovası Belediye Başkanı Cemil Yaman; Peygamberimizi yaşantımızın her anında onu örnek ahlakı ve güzel sözlerini rehber edinmeliyiz dedi. Başkan Yaman; Hz Muhammedin örnek ahlakı ve güzel sözleri ile tek ümit kapımız olduğunu belirterek; Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed öğrettiği gibi merhamet, kardeşlik ve hoşgörü duygularının tüm insanlığın gönüllerinde yeşermesi temennisinde bulundu. Etkinlikte Dünya Kuranı Kerim Tilaveti Okuma birincisi Yaşar Çuhadarın Kuranı Kerimi okumasıyla başlayan program Ender Doğanın bir birinden güzel sazendeler eşliğinde söylediği ilahiler vatandaşlar tarafından büyük alkış aldı.

Konuşmacı olarak Yusuf Özkan Özburun Peygamberimizin hayatını anlatarak ve onun hayatından örnekler verdi. Özburun, Hz. Muhammed'in kendisini düzgün bir şekilde yetiştirdiğini belirterek, Hz. Peygamberin'in her türlü günah yuvalarına "hayır" dediğini kaydetti.

Hz. Muhammed'in 35 yaşında, içinde taşıdığı hakikat sancısının sonucu Hira Mağarasına çekildiğini ifade eden Özburun, şöyle konuştu:

"Yaklaşık 5 yıl burada kalan Peygamberimiz, sürekli zikir, fikir ve tefekkürle uğraşıyordu. Sürekli soruları vardı. Hayatın anlamını çözmeye çalışıyordu. Büyük soruları vardı. Biz bugünün insanları olarak soru sormuyoruz. Soru sormadan doğup, yaşıyor ve ölüyoruz. Çocukken soru soracak olsak hemen susturuyorlardı. Çocuğun hayret duygusu öldürülüyor. Araştırma duygusu öldürülen çocuk, soru sormayan, günü birlik yaşayan, bedeninin gıdasını vermeye çalışan ama ruhunun gıdasını vermekten uzaklaşan bir nesil ortaya çıkıyor. Hz. Muhammed, gençliği boyunca hiçbir pisliğe, şirke, günaha ve küfre bulaşmamıştır. Seccadelerimiz boş kalıyor, tespihlerimiz, takkelerimiz başkalarına kalıyor. İlim meclisleri boş kalıyor ve kalacak. Neden, bedenimize gösterdiğimiz özenin, ruhumuza ve kalbimize gösterilmesi söz konusu değil" dedi. Programın sonunda Yaşar Çuhadar Kuranı Kerim okuduğu duayla program sona erdi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Dilovası'nda Kutlu Doğum Coşkusu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement