Diyarbakır'da Büyükşehir İçin Kışanak Ağır Basıyor - Son Dakika
Güncel

Diyarbakır'da Büyükşehir İçin Kışanak Ağır Basıyor

Diyarbakır\'da Büyükşehir İçin Kışanak Ağır Basıyor

BDP'de Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı konusunda en güçlü ismin BDP Eş Genel Başkanı Gültan Kışanak olduğu ileri sürüldü.

05.11.2013 16:13  Güncelleme: 16:19

2014 Mart ayında yapılacak olan yerel seçimlerle ilgili partilerin aday belirleme çalışmaları sürüyor.

Daha önce aday adaylığı başvurularını uzatan BDP'de ikinci bir uzatma kararı daha alındı.

BDP tarafından daha önce kadın adayların olduğu merkezler ve Diyarbakır için 30 Ekim olarak belirtilen başvuru süresi Diyarbakır'da 10 Kasım'a kadar uzatılırken, Belediye Meclis üyelikleri için yapılacak başvuruların da 30 Kasım'a kadar uzatıldığı açıklandı.

YOĞUN TRAFİK

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan BDP Diyarbakır İl Eşbaşkanı Mehmet Emin Yılmaz, aday adaylarının mülakatların sürdüğünü ve başvuru sürelerinin gelen yoğun talep üzerine uzatıldığını belirterek, şunları söyledi:

"Partimizin perspektifi ve ilkeleri çerçevesinde halka iyi hizmet sunma iddiası olan herkes aday adaylığı için başvuruda bulunabilir. Parti olarak halkımız için iyi sonucu ortaya çıkarmanın gayreti içerisindeyiz. Diyarbakır'da partimizde bu anlamda yoğun ve titiz bir çalışma yürütüyoruz. Aday adayları ile ilgili mülakatlarımız da bu arada devam ediyor. Cumartesi günü yapılan mülakatların ardından 6 Kasım Çarşamba günü yeniden mülakatlara başlayacağız. Son yapılan başvurularla ilgili isimleri, başvuran diğer arkadaşlarımıza haksızlık olmaması için kamuoyu ile paylaşmıyoruz. Şu ana kadar Diyarbakır merkez ve ilçelerinde Belediye Başkanlığı için yaklaşık 160, Belediye Encümen aday adaylığı için ise 250'nin üzerinde başvuru var. Mülakatların ardından 12 bin kişiden oluşan delegasyon aday adayları arasındaki seçimi gerçekleştirecek."

KIŞANAK İSMİ AĞIR BASIYOR

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'nde kadın aday ile seçimlere girmeye hazırlanan BDP'de kadın aday konusundaki belirsizlik sürüyor. Kamuoyunda isimleri geçen BDP Eşi Genel Başkanı Gültan Kışanak, Batman Milletvekili Ayla Akat Ata, TUHAD-FED Başkanı Zübeyde Teker ve Meral Danış Beştaş gibi isimler ile ilgili partide mutabakat oluşmamasından dolayı sürenin uzatıldığı iddia edilirken, şu ana kadar sadece bir kadın aday adayının başvuru yaptığı iddia edildi.

Öte yandan, BDP Eş Genel Başkanı Kışanak'ın "Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanlığı adaylığını kesinlikle düşünmüyorum" açıklamasına rağmen başka bir aday çıkmaması halinde Kışanak'ın aday olarak açıklanması bekleniyor.

KAYAPINAR'DA SÜRPRİZ ADAY

Diyarbakır'ın en gözde merkez ilçelerinden olan Kayapınar'da ise sürpriz isimler aday adaylığı için başvuruda bulundu.

Şu anda Kürdi-Der Genel Başkanlığı görevini yürüten ve kamuoyunda Zazaca üzerine yaptığı çalışmalar ile tanınan eğitimci-yazar Selahattin Gültekin ile bir dönem Tüm Bel-Sen Diyarbakır Şube Başkanlığı yapan ve Demokratik Toplum Kongresi Daimi Meclis üyesi olan Edip Yaşar'ın ardından, TMMOB Diyarbakır Şube Başkanı Turan Kapan, eski Diyarbakır Tabip Odası Başkanı Şemsettin Koç'un da aday adaylığı için başvurduğu öğrenildi.

MEHMET ALİ AYDIN DA BAŞVURDU

Kayapınar Belediye Başkanlığı için başvuran isimler arasında en göze çarpan isim ise BDP Diyarbakır eski İl Başkanı Mehmet Ali Aydın oldu. Aydın, Diyarbakır İl Başkanlığı yaptığı dönemde yaptığı bir konuşma yüzünden 8 yıl hapis cezası almış daha sonra BDP'nin Federe Kürdistan Bölgesi'ndeki Erbil bürosu temsilcilik görevine getirilmişti. Son çıkan yasa ile cezası düşen Aydın, geçtiğimiz günlerde Diyarbakır'a gelerek aday adaylığı için başvurusunu yaptı.

Kayapınar'da daha önce Erkan Erenci ve şu anda Hafize İpek'in yerine Büyükşehir Belediye Başkan Vekili görevini yürüten Eşref Güler'in de başvuru da bulunduğu bildirildi. Öte yandan, KCK davasından tutuklu olan Zülküf Karatekin'in vekaleten yardımcılığını üstlenen Mahmut Dağ'ın da adaylık başvurusunda bulunduğu bildirildi.

Diyarbakır adayları ön seçimle belirlenecek

BDP'nin kadın adayla seçimlerde yarışacağı Diyarbakır'da başkan adayı ilk kez yapılacak olan ön seçimle belirlenecek. Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi ile Bağlar, Sur, Kayapınar, Yenişehir, Silvan, Bismil, Çınar ve Lice belediye başkan adaylarının yapılacak ön seçimle belirlenecek.

Engin ÖZTÜRK

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel Diyarbakır'da Büyükşehir İçin Kışanak Ağır Basıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement