Diyarbakır Sur'da 1 Asker Şehit (2) - Son Dakika
Güncel

Diyarbakır Sur'da 1 Asker Şehit (2)

Diyarbakır Sur\'da 1 Asker Şehit (2)

Şehit UZMAN ÇAVUŞ TÖRENLE UĞURLANDI Diyarbakır'da dün gece şehit olan Uzman Çavuş Kenan Karabacaklı, düzenlenen törenle memleketi Aydın'a gönderildi.

04.01.2016 13:07

Şehit UZMAN ÇAVUŞ TÖRENLE UĞURLANDI

Diyarbakır'da dün gece şehit olan Uzman Çavuş Kenan Karabacaklı, düzenlenen törenle memleketi Aydın'a gönderildi.

Sur İlçesi'nde PKK'lı teröristler tarafından evlere yerleştirilen patlayıcıların aranması faaliyeti sırasında silahının kazara ateş alması sonucu ağır yaralanan Jandarma Uzman Çavuş Kenan Karabacaklı kaldırıldığı, dün akşam kaldırıldığı Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit düştü.

Şehit Jandarma Uzman Çavuş için Diyarbakır Asker Hastanesi'nde bu sabah uğurlama töreni düzenlendi. Törene, Vali Hüseyin Aksoy, 7'nci Kolordu ve Garnizon Komutanı Korgeneral İbrahim Yılmaz, 2'nci Birleştirilmiş Hava Harekat Merkezi Komutanı Tümgeneral Atilla Darendeli, Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral Musa Çitil, 16'ıncı Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Savaş Beyribey, Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz, vali yardımcıları, kaymakamlar ile askeri ve mülki erkan katıldı.

Tören, şehidin cenazesinin katafalka konulmasıyla başladı. Saygı duruşunun ardından, şehidin özgeçmişi okundu. 7'nci Kolordu Komutanlığı'ndan Üsteğmen Burak Tunç Bilek, birlik adına yaptığı konuşmada; son dönemde bölücü terör örgütünün, ülkemizin huzur ve güven ortamını bozmaya yönelik eylemlerde bulunduğunu belirterek, bu eylemleri gerçekleştirirken de yöntem değişikliğine gittiğini söyledi. Üsteğmen Bilek, "Hendek kazıp barikat kurarak personelimize sinsice saldırarak, vatandaşlarımızı silah zoruyla canlı kalkan gibi kullanarak, yol kesip seyahat özgürlüğünü engelleyerek hedef gözetmeksizin saldırılarına devam etmektedir. Türk Silahlı Kuvvetleri olarak, bölücü terör örgütü mensuplarının amaçlarına ulaşmasını engellemek adına görevimize kararlılıkla ve azimle devam edeceğiz" dedi.

Konuşmanın ardından Diyarbakır İl Müftüsü Burhan İşliyen tarafından dua okunmasının ardından Jandarma Uzman Çavuş Kenan Karabacaklı'ın cenazesi memleketi Aydın'a gönderildi.

Uğurlama töreninin ardından Vali Aksoy, önceki çatışmalarda yaralanan polis ve jandarmaları ziyaret etti. Yaralı polisler ve jandarmalar hakkında yakınlarından ve hastane yetkililerinden bilgi alan Vali Aksoy daha sonra hastaneden ayrıldı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Diyarbakır Sur'da 1 Asker Şehit (2) - Son Dakika


Advertisement