Diyarbakırlı Besici: "Besicilik Günden Güne Bitiyor, Yem Fiyatlarının Düşürülmesi Lazım" - Son Dakika
Güncel

Diyarbakırlı Besici: "Besicilik Günden Güne Bitiyor, Yem Fiyatlarının Düşürülmesi Lazım"

Devletten destek isteyen Diyarbakırlı besici, “Besicilik günden güne bitiyor. Yem fiyatlarının düşürülmesi lazım. Devletten destek almıyoruz. Et ve Süt Kurumu’na da satış yapmıyoruz. Ucuzdan aldıkları için kurtarmıyor bizi. Depremde hayvanlar da etkilendi ister istemez psikolojileri bozuldu, ölen hayvanlarımız oldu” dedi.

03.03.2023 12:59  Güncelleme: 13:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Devletten destek isteyen Diyarbakırlı besici, "Besicilik günden güne bitiyor. Yem fiyatlarının düşürülmesi lazım. Devletten destek almıyoruz. Et ve Süt Kurumu'na da satış yapmıyoruz. Ucuzdan aldıkları için kurtarmıyor bizi. Depremde hayvanlar da etkilendi ister istemez psikolojileri bozuldu, ölen hayvanlarımız oldu" dedi.

Diyarbakır'a giden CHP Niğde Milletvekili Fethi Gürer, CHP Diyarbakır İl Başkanı Abdullah Atik ile birlikte 27 Şubat'ta besicilerin sorunlarını dinledi.

"BESİCİLİK GÜNDEN GÜNE BİTİYOR"

Besicilik yapan yurttaş şunları söyledi:

"90 hayvanımız var. Kesime veriyoruz genelde. Yem fiyatları yüzde 100 artış gösterdi. Geçen sene 150 dana besliyorsak; bu sene 90 tane besliyoruz. Yüzlerce ahır boşaldı. Kimse besleyemiyor eskisi gibi. Samanı geçen sene 1 milyondan aldım. Bu sene 3 milyondan. Arpayı geçen sene 3 binden aldık bu sene ise 6 bin 500'den aldık. Bir günde bir hayvan günde altı torbadan 300 kilo tüketiyor. Besicilik günden güne bitiyor. Yem fiyatlarının düşürülmesi lazım. Devletten destek almıyoruz. Et ve Süt Kurumu'na da satış yapmıyoruz. Ucuzdan aldıkları için kurtarmıyor bizi. Depremde hayvanlar da etkilendi ister istemez psikolojileri bozuldu, ölen hayvanlarımız oldu."

Gürer de "Bu bölgelerde en büyük sorun da meralarda hayvanların otlanamaması nedeniyle özellikle büyükbaş hayvanlar hep kapalı alanda. 12 ay yem veriliyor. Bu nedenle de yem fiyatları arttıkça maliyet artıyor. Maliyet arttıkça; satışta problem oluşuyor. Konuştuğumuz arkadaşlar genelde diyor ki 'Biz, hayvana harcadığımız parayı daha sonra satarken kazanamıyoruz" diye konuştu.

Abdullah Atik ise "Bizim bu topraklarda milyonlarca hayvanın olduğu bu bölgede mera hayvancılığı yaygın. Milyonlarca hayvan vardı bölgede fakat şu an gezdiğin zaman nadir olarak rastlarsın hayvanlara, bu da maliyetten dolayı" dedi.

Diyarbakırlı Besici: "Besicilik Günden Güne Bitiyor, Yem Fiyatlarının Düşürülmesi Lazım"
Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Diyarbakırlı Besici: 'Besicilik Günden Güne Bitiyor, Yem Fiyatlarının Düşürülmesi Lazım' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement