Doğan Güreş'in Ölümü Memleketi Kilis'i Yasa Boğdu - Son Dakika
Güncel

Doğan Güreş'in Ölümü Memleketi Kilis'i Yasa Boğdu

Doğan Güreş\'in Ölümü Memleketi Kilis\'i Yasa Boğdu

Genelkurmay eski başkanlarından emekli Orgeneral Doğan Güreş'in tedavi gördüğü GATA'da hayatını kaybetmesi, hemşehrilerini üzdü.

14.10.2014 16:33  Güncelleme: 16:47

Genelkurmay eski başkanlarından emekli Orgeneral Doğan Güreş'in tedavi gördüğü GATA'da hayatını kaybetmesi, hemşehrilerini üzdü.

21'inci Genelkurmay Başkanı ve 2 dönem milletvekilliği yapan Doğan Güreş'in ölüm haberini alan Kilis'teki hemşerileri büyük üzüntü yaşadı. Güreş'in ismini taşıyan mahalle, bulvar ve parkın bulunduğu kentte vatandaşlar, ölüm haberini üzüntüyle karşıladıklarını söyledi.

Doğan Güreş Paşa Mahallesi Muhtarı Mehmet Bağbekleyen, Doğan Güreş'in memleketi Kilis'e önemli hizmetleri olduğunu anlatarak, "Doğan Güreş Mahallesi'nin ismini taşımaktan gurur duymaktayım. Paşamızın milletvekilliği ve Genelkurmay Başkanlığı döneminde Kilis'e yaptığı hizmetlerden dolayı çok teşekkür ederiz. Allah rahmet eylesin. Vefat ettiğini duyduk çok üzüldük. Kalanlara baş sağlığı dilerim. Mekanı cennet olsun" dedi.

Doğan Güreş'in yeğeni olduğunu söyleyen Abdulmecit Kadan ise amcasının hayatını kaybettiğini medyadan öğrendiğini ifade ederek şunları söyledi:

"Basın mensuplarından üzüntülü haberi öğrendim. Çok üzüntülüyüz. Kilis'e geçmişte çok büyük hizmetleri olmuştur. İnanın ne söyleyeceğimi bilemiyorum. Bütün Türk milletinin başı sağ olsun. Cenazesine katılmak istiyorum. Doğan Paşa 4'üncü kuşak paşadır. Amcamız Doğan Güreş'in babası, dedesi ve dedesinin babası da paşadır. Cumhuriyet döneminde subay olarak Kilis'ten tayini çıkıp gittiğinde her amcam ayrı bir ilde doğmuştur. Cumhuriyet kurulduğunda soyadımız verildiğinde ayrı ayrı illerde olduğumuz için soyadımız aynı değildir. Her amcamın soyadı farklıdır." - Kilis

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Doğan Güreş'in Ölümü Memleketi Kilis'i Yasa Boğdu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement