Dolu Mağduru Çiftçi Yardım İstiyor - Son Dakika
Güncel

Dolu Mağduru Çiftçi Yardım İstiyor

Dolu Mağduru Çiftçi Yardım İstiyor

Adıyaman'da dün gece etkili olan ve tarlalardaki ekinlere zarar veren dolu yağışının ardından çiftçiler, mağdur olduklarını ifade ederek hükümetten yardım talebinde bulundu.

30.05.2011 14:10

Adıyaman'da dün gece etkili olan ve tarlalardaki ekinlere zarar veren dolu yağışının ardından çiftçiler, mağdur olduklarını ifade ederek hükümetten yardım talebinde bulundu.

Adıyaman'da dün gece aniden bastıran ve bir süre etkili olan dolu yağışı, kent merkezi ile Kahta ve Çelikhan ilçelerine bağlı 50 köyde ekili arazilerde maddi zarara yol açtı. Doludan zarar gören çiftçiler ve köylüler, AK Parti Milletvekili Şevket Gürsoy'u seçim bürosunda ziyaret ederek, devletin zarar gören çiftçilere destek olmalarını istedi. Çiftçiler daha sonra ellerindeki mağduriyetlerini anlattıkları yardım taleplerini içeren dilekçeleri de Adıyaman Valiliği'ne verdi.

Buğday, arpa, nohut ve mercimek tarlaları ile bağ ve meyve ağaçlarında büyük zararlar oluştuğunu söyleyen köy muhtarı ve çiftçiler, "Hayatımızda böyle bir dolu yağışı görmedik. Bizler ürünlerin hasadına sevinirken ve bu yönde hazırlık yaparken dolu felaketi bütün ekinlerimizi bitirdi. Zararımız çok büyük, devletten ve hükümetten yardım bekliyoruz. Yoksa perişan oluruz" dedi.

Ekili tarım arazilerinin kısa süre yağan şiddetli dolu ile büyük zararlar gördüğünü belirten Adıyaman AK Parti Milletvekili Şevket Gürsoy ise afetten zarar gören çiftçilere geçmiş olsun dileğinde bulundu. Ekili arazilerde inceleme yapıp, yaşanan zarara tanıklık ettiklerini vurgulayan Milletvekili Gürsoy, "İncelemelerimiz sırasında gördük ki yaşanan büyük bir afet. Adıyaman'da bir kriz masası oluşturuldu. Adıyaman Valiliği ve Tarım il Müdürlüğü'nün oluşturduğu ekiple köylerdeki tüm tespitler tamamlandıktan sonra hükümetimizin zararlarının telafisi konusunda elimizden gelen gayreti göstereceğiz. Biz vekiller olarak elimizden geleni yapacağız, çiftçilerimiz rahat olsun" diye konuştu. - Adıyaman

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dolu Mağduru Çiftçi Yardım İstiyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement