Down Sendromlu Çocukların Basketbol Heyecanı - Son Dakika
Güncel

Down Sendromlu Çocukların Basketbol Heyecanı

Down Sendromlu Çocukların Basketbol Heyecanı

Konya'da Özel Bir Rehabilitasyon Merkezinde Eğitim Gören Down Sendromlu Çocuklar, Alanya'da Düzenlenecek Olan Özel Basketbol Turnuvasına Hazırlanıyor.

28.10.2010 14:56

KONYA'da özel bir rehabilitasyon merkezinde eğitim gören down sendromlu çocuklar, Alanya'da düzenlenecek olan özel basketbol turnuvasına hazırlanıyor. Gökçem Özel Çocuklar Spor Kulübü Başkanı Uğur Devecioğlu, down sendromlu çocukların basketbol sayesinde kendilerine güvenlerinin geldiğini söyledi.

Antalya'nın Alanya İlçesi'nde down sendromlu çocuklar için düzenlenecek olan Özel Çocuklar Türkiye Basketbol Turnuvası, 3- 6 Kasım tarihleri arasında yapılacak. Turnuva için 3 aydır hazırlık çalışmasını sürdürdüklerini ifade eden Uğur Devecioğlu," Takımımızı 3 ay önce kurduk ve 3 aydır da turnuvaya hazırlanıyoruz. Öğrencilerimiz ilk etapta basketbol oynamakta güçlük çektiler. Ama zamanla alıştılar. Hatta artık basketbol sayesinde kendilerine güveni geldi. Benim bile atamadığım atışları bile çocuklarımız yapabiliyor. Bu turnuvada olmasa bile başka turnuvalarda başarılı olacağımıza inanayoruz. Zaten buradaki amaç çocuklarımızı toplumumuza kazandırmak ve bu çocuklarımızın diğer sağlıklı çocuklardan farkının olmadığını Türkiye'ye göstermektir."dedi.

Takım kaptanı 12 yaşındaki Hikmet Kalaycı'da, "Turnuvada şampiyon olacağız. Basketbolu çok sevdik."dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Down Sendromlu Çocukların Basketbol Heyecanı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement