Dr. Yılmaz'dan Çanakkale Zaferi'nin Yıldönümü Mesajı - Son Dakika
Güncel

Dr. Yılmaz'dan Çanakkale Zaferi'nin Yıldönümü Mesajı

Dr. Yılmaz\'dan Çanakkale Zaferi\'nin Yıldönümü Mesajı

Iğdır Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Hakkı Yılmaz, 18 Mart Çanakkale Zaferi'nin Yıldönümü nedeniyle bir mesaj yayımladı.

18.03.2013 14:13

Iğdır Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yılmaz, "Çanakkale Zaferi; dünya literatüründe bir dönüm noktasının yaşandığı, güç dengelerinin tamamen değiştiği, olayların akışı üzerinde Türk Milleti'nin belirleyici, aktif bir rol oynadığı ve Kurtuluş Savaşı'mızın ilk meşalesinin ateşlendiği, Türk Milleti'nin Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde kahramanlık ve fedakârlıklarının doruk noktasına ulaştığı bir azmin mücadelesi olmuştur. Bu zaferin belki de bizim için en önemli yanı Milli Mücadele ruhunun ilk meşalelerinin burada yakılmış ve Türkiye Cumhuriyeti'nin ilk temel taşlarının bu mücadeleler sırasında atılmış olması ile Türk milletine Mustafa Kemal Atatürk'ü kazandırmış olmasıdır" dedi.

Türk ordusunun Çanakkale'de vermiş olduğu bu büyük mücadelenin dünya savaş tarihinde örneği bulunmayan eşsiz bir zafer olduğuna dikkat çeken Rektör Prof. Dr. Yılmaz "276 kiloluk top mermisini sırtında taşıyan Seyit Onbaşı ve arkadaşlarının göstermiş olduğu kahramanlık, dünyada çok az milletin gösterebileceği bir kahramanlık destanıdır. Çanakkale Savaşlarını benzersiz kılan, işgalci devletlerin dönemin en donanımlı savaş gemileri ve binlerce askeri ile boğazı kuşatıp saldırması değil; Mehmet Âkif'in 'Milletler topla, tüfekle, zırhlı ile ordularla, uçaklarla yıkılmaz. "Milletler ancak aralarındaki birlik ve beraberlik kalkarsa, herkes kendi başının derdine, kendi havasına bakarsa, kendi menfaatini gözetirse işte o zaman yıkılırlar" sözlerinde belirttiği gibi milli birlik ve beraberliğin önemini kavramış bir millettir.

Çanakkale Zaferi, vatanın bütünlüğü ve milletin bağımsızlığı söz konusu olduğunda, Türk milletinin engelleri aşabileceğinin en güzel örneğidir. Bedr'in arslanları sayesinde Çanakkale, "Bir harbin sonunda bütün milletin. Hürriyet zevkini tattığı yer"; farklı ırkların, kültürlerin bir arada tek vücut olup farklılıkların unutulup sadece birlik ve beraberliğin şahlandığı menzil olmuştur. Bu dayanışma sadece savaş meydanında değil; savaşın dışında tüm ülkede sağlanmıştır. Çanakkale'de yaşananlara sadece savaş perspektifinden bakmamak lazımdır; çünkü orada adeta insanlığın resmi tablolaştırılmıştır. Türkiye Cumhuriyeti'nin bekası ve milletin bölünmez bütünlüğünün sağlandığı bu 18 Mart günü Çanakkale Zaferi'nin 98. yıldönümünü kutluyor; başta Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK olmak üzere tüm silah arkadaşlarını rahmetle anıyor; gazilerimize şükranlarımı sunuyorum. Şehitlerimizin ruhları şad olsun" dedi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Dr. Yılmaz'dan Çanakkale Zaferi'nin Yıldönümü Mesajı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement