Dto Başkanı Erdoğan'dan İhracat Destek Başvurularıyla İlgili Açıklama - Son Dakika
Güncel

Dto Başkanı Erdoğan'dan İhracat Destek Başvurularıyla İlgili Açıklama

Dto Başkanı Erdoğan\'dan İhracat Destek Başvurularıyla İlgili Açıklama

Denizli Ticaret Odası (DTO) Başkanı Uğur Erdoğan, Ekonomi Bakanlığı’nın, nisan ayından itibaren ihracat destek başvurularını elektronik ortamda almaya başlayacağını belirtti.

28.03.2018 11:52
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Denizli Ticaret Odası (DTO) Başkanı Uğur Erdoğan, Ekonomi Bakanlığı'nın, nisan ayından itibaren ihracat destek başvurularını elektronik ortamda almaya başlayacağını belirtti.

DTO Başkanı Uğur Erdoğan, Ekonomi Bakanlığı tarafından verilen ihracat desteklerine ilişkin mevzuatta değişikliğe gidildiğini hatırlattı. Buna göre, 1 Nisan 2018'den itibaren yapılacak destek müracaatlarının, firmaların KEP adresleri aracılığıyla elektronik imza ile teslim edilmesi şartıyla elektronik ortamda alınmaya başlanacağını ifade etti. Erdoğan, "1 nisandan itibaren kağıt ortamında yapılan başvurular kabul edilmeyecek. E-imzaya geçişle, başvuru süreçlerinin hızlanması ve bürokrasinin azaltılması hedeflendi. Bu uygulamayla, devlet desteklerinde hizmet kalitesi artacak, uygulamada etkinlik sağlanacaktır. Talepte bulunan firma Türkiye'nin neresinde olursa olsun diğer firmalarla aynı süre içinde evraklarını Ekonomi Bakanlığı'na iletebilme imkanına kavuşacak. Böylelikle, zaman ve enerjiden de tasarruf edilecek. Bu çerçevede firmalarımızın 1 Nisan 2018 tarihinden önce E-imza ve Kep adresi temin etmeleri önem arz ediyor. İlgililerinin, gereken ilgiyi göstereceklerinden şüphem yok" dedi.

Başkan Erdoğan ayrıca uygulamadaki yenilikçi bakışı ve emeklerinden dolayı Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci ile bakanlık çalışanlarına da teşekkür etti. - DENİZLİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Dto Başkanı Erdoğan'dan İhracat Destek Başvurularıyla İlgili Açıklama - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement