Duısburg Heyeti Başkan Güzelbey'i Ziyaret Etti - Son Dakika
Güncel

Duısburg Heyeti Başkan Güzelbey'i Ziyaret Etti

Duısburg Heyeti Başkan Güzelbey\'i Ziyaret Etti

Heyeti belediye bandosu eşliğinde karşılayan Başkan Güzelbey, Duısburg heyetini Gaziantep'te görmekten duydukları mutluluğu dile getirdi.

19.11.2013 09:41

Gaziantep'in, Almanya'dan ilk kardeş şehri olan Duisburg'un yeni Belediye Başkanı ve beraberindeki heyet Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Asım Güzelbey'e ziyarette bulundu.

Heyeti belediye bandosu eşliğinde karşılayan Başkan Güzelbey, Duısburg heyetini Gaziantep'te görmekten duydukları mutluluğu dile getirdi.

Duisburg Belediye Başkanı Her Link Söcken'in başkanlığında gelen heyette; Duisburg eski Belediye Başkanı Adolf Saurland, Duisburg Belediye Başkan Yardımcısı Erkan Kocalar, Uyum Meclisi Başkanı Şevket Avcı, Türk İşadamları Derneği Başkanı (TİAD) Ali Aydın, Türk İşadamları Derneği Başkan Yardımcıları Ersoy Arık, İsmail Komşucuk, Şenol Şimşek, Onur Dönmez, Belediye Yatırım Daire Başkanı Rolf Maurer, Duisburg Belediyesi Kardeşlik Sorumlusu Heike Maus, Avrupa Gaziantep Başkanı Sıtkı Palabıyık, Belediye Meclis Üyeleri Thomas Susen, Sylvia Linn, Rainer Grün, Mustafa Arslan ile Frankfurt Gaziantepliler Derneği Başkanı Büyükşehir Belediyesi Frankfurt Fahri Temsilcisi Ökkeş Toy yer aldılar.

Heyetin 3 gün sürecek ziyaretleri boyunca çok önemli temaslarda bulunacağını belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Asım Güzelbey, "Duisburg ile Gaziantep iyi paylaşımlarda bulunan iki kardeş şehir. Sosyal, kültürel alanlarda paylaşımlarda bulunan bu kentlerin yeni belediye başkanının döneminde de bu temaslarını artırarak sürdüreceğine olan inancımız tamdır. Kendilerini ve heyeti Gaziantep'te ağırlamaktan son derece mutluyuz" dedi.

Büyükşehir Belediyesi anı defterini imzalayan Duisburg Belediye Başkanı Her Link Söcken, Gaziantep'e ilk defa geldiğini, şu ana kadar kentin küçük bir bölümünü görme imkanına sahip olduğunu dile getirdi.

Gaziantep adına ilk izleniminin iyi bir kent olduğunu ifade eden Söcken, "İnanıyorum ki önümüzdeki günlerde kentinizde daha fazla şey görme olanağına sahip olacağız. Gaziantep, Duisburg'un en genç kardeş şehri, geçen yıl öğrenci değişim programı kapsamında temaslarda bulunan iki kardeş kentin bugün Gaziantep ayağında Almanya'dan getirdiğimiz işadamları yer alıyor. Umuyorum ki her iki kent arasındaki bu temaslar artarak devam edecektir. Sizleri 2014 yılının başında Almanya'da görmeyi ve ağırlamayı arzuluyoruz" diye konuştu.

Başkan Güzelbey tarafından Duisburg Belediye Başkanı Her Link Söcken'e Gaziantep'e özgü bakır bir ürün hediye edildi. Her Link Söcken De Başkan Güzelbey'e Duisburg'u anlatan bir kitap hediye etti.

Konuşmaların ardından Başkan Güzelbey, Duisburg'dan gelen heyete Gaziantep'i tarihi, kültürel zenginlikleri ile ekonomik yapısını içeren bir sunum yaptı.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Duısburg Heyeti Başkan Güzelbey'i Ziyaret Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement