Dünya Çöl Olmasın - Son Dakika
Güncel

Dünya Çöl Olmasın

Dünya Çöl Olmasın

Kocaeli İl ve Kartepe İlçe protokolü Kocaeli Üniversitesi Arslanbey Yerleşkesi'nde Dünya Orman Haftası'nı kutladı.

23.03.2012 08:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Törene Kocaeli Vali Yardımcısı Mustafa Guni, Vali Yardımcısı Şükrü Çakır, Kartepe Kaymakamı Mustafa Ünaldı, İzmit Kaymakamı Sabit Kaya, KOÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hasret Çomak, Adapazarı Orman Bölge Müdürü Hasan Türkyılmaz, İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat İspirli, İzmit Orman Müdürü Fahri Sönmezoğlu ve İlçe Protokolü katıldı.

Törende konuşan Bölge Müdürü Hasan Türkyılmaz; 7 işletme müdürlüğü ve 1072 personelle hizmet verdiklerini, 20.000 hektarlık alana bakım yapıldığını, bütün kurum ve kuruluşlara; resmi yazıyla başvurulması durumunda ücretsiz ve sınırsız fidan verildiğini belirtti.

Vali Yardımcısı Guni de ormanların dünyanın akciğerleri olduğunu, toplum olarak yeşili ve ormanı koruma adına daha dikkatli olunması gerektiğini, İslam Dini'nin de yeşile ve ağaca çok önem verdiğini belirtti.

Ayrıca protokol; ormanla ilgili şiir ve kompozisyonda dereceye giren Kocaeli 1. 2. ve 3.lerine ödüller verdi. Şiir dalında Özel Erkul Bahar İlköğretim Okulu Öğrencisi Mehmet Mertcan Solmaz birinci olurken, kompozisyon da Darıca faik Şahenk İlköğretim Okulu Öğrencisi Bengisu terzi oldu. Kafkas Halk Oyunu Ekibinin gösterisi büyük alkış aldı. Tören protokolün fidan dikmesiyle sona erdi.

Kaynak: Bültenler

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement