Dünya Kadınlar Günü - Son Dakika
Güncel

Dünya Kadınlar Günü

Dünya Kadınlar Günü

Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Yönetim Kurulu Başkanı Adil Konukoğlu, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

07.03.2016 11:35

Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Yönetim Kurulu Başkanı Adil Konukoğlu, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Konukoğlu, mesajında, Türkiye'nin hedeflerine ulaşabilmesi için kadınların üretim gücünü ve potansiyelini toplumsal hayata geçirmek gerektiğini belirtti. Kadınların, ekonomiye katılımını daha fazla teşvik edilmesi gerektiğini vurgulayan Konukoğlu, kadınların toplumsal fırsatlardan erkeklerle eşit biçimde yararlanmalarının önemine dikkati çekti. Türkiye'de kadınların durumuna ilişkin verilerde sürekli bir iyileşme görülmekle birlikte arzu edilen noktada olmadığını ifade eden Konukoğlu, şunları kaydetti: "Kadınların iş gücü piyasasındaki yeri halen düşük düzeyde bulunuyor. Tabloya bakıldığında kadınların iş gücüne katılma oranı 31,6 ve istihdama katılma oranı yüzde 27,5. Ülkemizde kadın girişimci oranı sadece yüzde 8,7 ve iş veren konumunda olan kadınların oranı yüzde 1,1 düzeyinde bulunuyor. Kadının ekonomiye katılımını daha fazla teşvik etmeli, genç kadın girişimci potansiyelini artırmalıyız. Bunun için sorumluluğu bulunan tüm taraflarca daha fazla çalışma yapılması gerektiği açıktır. Türkiye'nin ekonomik ve sosyal kalkınmasını daha ileriye taşıması, şüphesiz kadınların çalışma hayatına daha fazla katılmasıyla mümkün olabilecektir. 2023 hedeflerine ulaşabilmemiz için kadınların gücünü, aklını ve potansiyelini toplumsal hayata geçirmeliyiz." GSO olarak, girişimci kadınların her zaman yanında ve destekçileri olduklarını belirten Konukoğlu, "Tüm kadınların bir gün değil her gün hatırlanması ve hak ettikleri değeri görmesi, toplumda istedikleri konuma yükselmeleri dileklerimle 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü içtenlikle kutlarım" ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Dünya Kadınlar Günü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement