Dünya ve Avrupa Şampiyonaları Tarihinde Atletizm 4x400 Milli Takımı İlk Defa Finale Kaldı - Son Dakika
Güncel

Dünya ve Avrupa Şampiyonaları Tarihinde Atletizm 4x400 Milli Takımı İlk Defa Finale Kaldı

Dünya ve Avrupa Şampiyonaları Tarihinde Atletizm 4x400 Milli Takımı İlk Defa Finale Kaldı

(fotoğraflı)İtalya'nın Grosseto şehrinde devam eden U20 Avrupa Gençler Atletizm Şampiyonası'nda Ahmet Kasap, Akın Özyürek, Berkay Çalık ve Mahsun Korkmaz'dan oluşan 4x400 bayrak Milli takımı bir ilki gerçekleştirdiler.

22.07.2017 13:06

(fotoğraflı)

İtalya'nın Grosseto şehrinde devam eden U20 Avrupa Gençler Atletizm Şampiyonası'nda Ahmet Kasap, Akın Özyürek, Berkay Çalık ve Mahsun Korkmaz'dan oluşan 4x400 bayrak Milli takımı bir ilki gerçekleştirdiler.

Atletizm tarihinde Büyükler, Gençler Dünya ve Avrupa şampiyonaları tarihinde ilk defa U20 Milli takımı, elemelerde 3: 10.60'lık derecesi ile finale kalarak tarihi bir başarıya imza attılar.

Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanı Fatih Çintimar'ın 2020-2024 kadrosu olarak belirlediği ve aylardır bir arada çalışan 4x400 bayrak takımı ilk başarısını Gençler Avrupa Şampiyonası'nda elemelerde Almanya, İngiltere, İtalya, Polonya, İsviçre gibi ülkelerin önünde finale kaldı.

BAŞKAN ÇİNTİMAR: "DOĞRU BİR ADIM ATTIK

Başkan Çintimar, "Yıldızlardan alınarak olimpiyatlar için hazırlanan millilerimiz ilk meyvesini finale kalarak verdi" diyerek şunları söyledi:

"Bu kadroyu koruyarak ve takviyelerle ısrarımız sürecek. İnancım odur ki, biz bu güne kadar başaramadıklarımızı artık başarıyor ve başarmaya devam edeceğiz. Son dönemde gençlerimiz tarihi başarılara imza atıyor ve atmaya da devam ediyorlar. Küçümsenmeyecek rekorlar kırılıyor. Her geçen gün sporcularımız üstüne koyuyor. Yarın finalde kaşacak bu çocuklarımız, 2015 yılında Türkiye rekoru kırdılar. Bugün koşulan dereceye bakıldığında, yarın yeni rekor gelebilir diye düşünüyorum. İnşallah çocuklarımız bu finalde istedikleri madalyaya ulaşır ve Ülkemize gururlandırırlar."

Öte yandan 4x400 metrenin finali yarın akşam TSİ 21.25'de başlayacak. - Grosseto

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dünya ve Avrupa Şampiyonaları Tarihinde Atletizm 4x400 Milli Takımı İlk Defa Finale Kaldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement