Edebiyat Dünyasından Kartepe'ye Tam Not - Son Dakika
Güncel

Edebiyat Dünyasından Kartepe'ye Tam Not

Edebiyat Dünyasından Kartepe\'ye Tam Not

Kartepe Belediyesi tarafından hazırlanan "Kar Şiir Antolojisi" kitapçığının da tanıtımının yapıldığı şiir dinletisine konuk olan şairlerden tam not aldı.

19.04.2012 18:09  Güncelleme: 18:08

Edebiyat dünyasına kazandırılan eser nedeniyle Belediye Başkanı Şükrü Karabalık'ı tebrik eden şairler, kitap için de "Edebiyatta bir ilk olma özelliği taşıyordu ve bu özelliğinin yanı sıra belki de tüm şairlerin hazırlamak istediği bir antoloji çalışması idi" olumlu yorumları ile emeği geçenleri tebrik ettiler.

Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile Kartepe Belediyesi'nin iş birliğinde Sabancı Kültür Sitesi'nde düzenlenen "Kar Şiirleri" dinletisine, çeşitli illerden katılan birbirinden değerli şairler seslendirdikleri eserlerle renk kattılar. Kar görüntülerinin yer verildiği sahne düzenlemesi yanı sıra Oğuz Aktaş'ın gitar resitali eşliğinde okunan kar şiirleri dinletisinden en çok izleyiciler arasında yer alan huzurevi sakinleri etkilendi.

Kocaeli Vali Yardımcısı Şükrü Çakır, İl Kültür ve Turizm Müdürü Adnan Zamburkan, Kartepe Belediye Başkanı Şükrü Karabalık, Kartepe İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Cansız ve Şube Müdürü Arif Sağlam, Ak Parti Kartepe İlçe Kadın Kolları Başkanı Sevim Balaban, Ak Parti Kartepe İlçe Gençlik Kolları Başkanı Mete Aydın ve yönetim kurulu üyeleri, Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Bülbül, belediye meclis üyeleri ve daire müdürleri, Huzurevi sakinleri ve şiir dostlarından oluşan topluluğun takip ettiği dinletide "Kar Şiir Antolojisi" kitabının da tanıtımı yapıldı.

İl Kültür ve Turizm Müdürü Adnan Zamburkan ve Kartepe Belediye Başkanı Şükrü Karabalık'ın Turizm Haftası ile ilgili düşüncelerini aktardığı selamlama konuşmaları ardından şiir dinletisine geçildi.

Dinletinin açılışını yapan antolojiyi yayına hazırlayan Kartepe Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Salih Nurettin Çevik de, "Bu eserin hazırlanması ile ilgili düşünceyi başkanımızla paylaştığımızda bizlere tereddütsüz olur yanıtı vermesi ile kollarımızı sıvadık. Meşakkatli çalışmamızı destekleri ve ifadeleri ile tebrik ederek onurlandıran şiir dostları ve şair büyüklerimiz huzurunda antoloji çalışmamıza destek veren tüm ekip arkadaşlarıma bir kez daha huzurlarınızda teşekkür ederim" dedi.

Kartepe Belediyesi kış turizminin önemli simgesi olan kar üzerine yazılan şiirlerin antolojisini çıkarttığı çalışma dinletiye katılan tüm şair ve şiir dostları tarafından takdir gördü. Mevsimsel beyaz örtüyü edebiyat dünyasında ki şiirsel dile aktaran belediye çalışması "Kar Şiir Antolojisi" kitabını elinden düşürmeyen gecenin konukları böylesi bir çalışmayı yaptıran Belediye Başkanı Şükrü Karabalık'ı tebrik ederken emeği geçen herkese teşekkürlerini aktardılar.

Sabancı Kültür Sitesi'nde ki dinletide Mustafa Özçelik, Adem Erdoğan, Mustafa Oğuz, Sıddık Ertaş, Ramazan Seydaoğlu, Nurettin Durman, Mehmet Şamil Baş, Mehmet Özdemir, Ozan Taşdemir, Şükrü Özmen, Suat Özdemir ve Huzurevi sakini İzzet Özer birbirinden güzel kar şiirlerini seslendirerek geceye renk katan şiir dostlarına teşekkür plaketlerinin verilmesi ile son buldu.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Edebiyat Dünyasından Kartepe'ye Tam Not - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement