Edirne kapıkule ve ipsala'da gurbetçi yoğunluğu - Son Dakika
Güncel

Edirne kapıkule ve ipsala'da gurbetçi yoğunluğu

Kapıkule ve İpsala'da gurbetçi yoğunluğu (2)İPSALA'DA GURBETÇİLER KUYRUGU EĞLENCEYE DÖNÜŞTÜRDÜYaz tatillerini Türkiye'de geçirip yaşadıkları Avrupa ülkelerine gitmek için dönüş yoluna geçen gurbetçiler, Edirne'nin İpsala Sınır Kapısı'nda 9 kilometre kuyruk oluşturdu.

30.08.2019 19:19  Güncelleme: 19:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kapıkule ve İpsala'da gurbetçi yoğunluğu (2)

İPSALA'DA GURBETÇİLER KUYRUGU EĞLENCEYE DÖNÜŞTÜRDÜ

Yaz tatillerini Türkiye'de geçirip yaşadıkları Avrupa ülkelerine gitmek için dönüş yoluna geçen gurbetçiler, Edirne'nin İpsala Sınır Kapısı'nda 9 kilometre kuyruk oluşturdu. Sırada beklemekten sıkılan gurbetçiler, kiraladıkları atla gümrük yolunda tur atarken, darbuka, davul ve klarnet eşliğinde eğlendi.

Karayolu ile Türkiye'ye gelen gurbetçiler, izinlerini geçirdikten sonra yaşadıkları ülkelere dönmek için Yunanistan'a açılan İpsala Sınır Kapısı'nda yoğunluk yaşanmasına neden oldu. Yunanistan tarafının yavaş alım yapması ve İpsala Sınır Kapısı'nda yapılan yenileme çalışmalarından kaynaklanan kuyruk, İpsala şehir merkezi girişine kadar uzadı. Kuyruk en çok seyyar satış yapanlara yaradı. Sırada beklemekten sıkılan İsmail Peker, kiraladığı atla şaşkın bakışlar arasında araçların arasında tur attı. Beklemekten sıkıldığını ve at kiralayıp dolaşmaya başladığını ifade eden Peker, ata binme imkanı bulduğunu ve bunu değerlendirdiğini söyledi.

Diğer gurbetçiler ise darbuka, davul ve klarnet eşliğinde çalan Trakya havalarıyla eğlendi. Gurbetçiler, müzisyenlere bahşiş vermeyi de ihmal etmedi.

Esat Bozkurt ise Londra'ya gittiğini ifade ederek, "13 saattir burada bekliyoruz. 4-5 saat daha bekleriz. Gümrükte kaç kişi çalışıyor, bilmiyoruz. İhtiyaç gidermek için bir yer yok. Çocuklarla perişan olduk" dedi.

Mustafa Kara da, saat 07.00'den beri kuyrukta beklediklerini ifade ederek, " Avusturya'ya gidiyoruz. Bekleyenlerin Allah yardımcısı olduk. Daha gümrüğe giremedik. Bekliyoruz" diye konuştu.

Edirne kapıkule ve ipsala\'da gurbetçi yoğunluğu
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Edirne kapıkule ve ipsala'da gurbetçi yoğunluğu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement