Edirne Kırklareli'nde Tuğgeneral Koçak Tutuklandı - Son Dakika
Güncel

Edirne Kırklareli'nde Tuğgeneral Koçak Tutuklandı

Edirne Kırklareli\'nde Tuğgeneral Koçak Tutuklandı

Kırklareli'nde Tuğgeneral Koçak tutuklandıASKERİ darbe girişimine yönelik başlatılan soruşturma kapsamında Tekirdağ'ın Çorlu İlçesi'nde gözaltına alınan 8 askeri hakim ve savcı ile Kırklareli 55. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Bekir Koçak tutuklanarak cezaevine konuldu.

18.07.2016 01:32

Kırklareli'nde Tuğgeneral Koçak tutuklandı

ASKERİ darbe girişimine yönelik başlatılan soruşturma kapsamında Tekirdağ'ın Çorlu İlçesi'nde gözaltına alınan 8 askeri hakim ve savcı ile Kırklareli 55. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Bekir Koçak tutuklanarak cezaevine konuldu. Edirne'deki operasyonda ise gözaltına alınan 17 hakim ve savcı ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Önceki gece yaşanan darbe girişimine ilişkin Tekirdağ'ın Çorlu İlçesi'nde başlatılan soruşturma kapsamında Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Grup Amirliği ekipleri 5'nci Kolordu Komutanlığında görevli aralarında kurmay albay ve subaylarında bulunduğu 8 askeri hakim ve savcıyı bu sabah gözaltına aldı. Evlerinde de polis ekiplerince arama yapıldı. Çorlu İlçe Emniyet Müdürlüğü'nde ifadeleri alınan askerler çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine konuldu.

KIRKLARELİ'NDE TUĞGENERAL TUTUKLANDI

Kırklareli'nde başlatılan darbe soruşturması kapsamında Kırklareli Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri Kırklareli 55. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Bekir Koçak ile rütbeli 5 askeri gözaltına alarak evlerinde arama yaptı. Tuğgeneral ve askerler emniyetteki ifadelerinin ardından mahkemeye sevk edildi. Sorgusu tamamlanan Tuğgeneral Bekir Koçak tutuklanarak cezaevine konulurken, diğer askerlerin sorgularının sürdüğü belirtildi.

EŞİYLE ADLİYE ÖNÜNDE VEDALAŞTI

Edirne'deki operasyon kapsamında dün gözaltına alınan 54'ncü Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Hidayet Arı polise verdiği ifadenin ardından bugünde Edirne Cumhuriyet Başsavcısı Muhammed Savran tarafından Edirne Emniyet Müdürlüğü'nde sorgulandı. Daha sonra Başsavcı Savran'ın adliyeye sevk ettiği Tuğgeneral Arı, bina girişinde kendisini bekleyen eşiyle vedalaştıktan sonra içeri alındı. Tuğgeneral Arı'nın tutuklama istemiyle sevk edildiği mahkemedeki sorgusu sürüyor.

17 HAKİM VE SAVCI SERBEST

Darbe girişimi kapsamında HSYK tarafından açığa alınarak haklarında gözaltı kararı verilen Edirne Cumhuriyet Savcılığı'nda görevli 17 hakim ve savcı, Edirne sorgularının ardından tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Savcı ve hakimlere adli kontrol kararı verilirken, yurt dışına çıkışları da yasaklandı. Tahliye kararının ardından hakim ve savcılar adliye çıkışında yakınlarıyla büyük sevinç yaşadı. Askeri darbe girişimine yönelik operasyonlar sürüyor.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Edirne Kırklareli'nde Tuğgeneral Koçak Tutuklandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement