Eğitim İş: Bakanlık En Önemli Sınavları Dahi Yanlışsız Yapamıyor - Son Dakika
Güncel

Eğitim İş: Bakanlık En Önemli Sınavları Dahi Yanlışsız Yapamıyor

Eğitim İş: Bakanlık En Önemli Sınavları Dahi Yanlışsız Yapamıyor

Eğitim İş Genel Başkanı Veli Demir, AK Parti hükümeti döneminde birçok sınavda olduğu gibi Merkezi Ortak Sınavlarda da birçok skandalın yaşandığına dikkat çekerek, "Bakanlık, öğrencilerin kaderlerini belirleyen en önemli sınavları dahi yanlışsız"...

30.11.2013 13:54

Eğitim İş Genel Başkanı Veli Demir, AK Parti hükümeti döneminde birçok sınavda olduğu gibi Merkezi Ortak Sınavlarda da birçok skandalın yaşandığına dikkat çekerek, "Bakanlık, öğrencilerin kaderlerini belirleyen en önemli sınavları dahi yanlışsız yapamamaktadır" dedi.

Eğitim İş Genel Başkanı Demir yaptığı açıklamada, SBS'yi yılda 12 sınava çıkararak öğrencilere yarış atı muamelesini reva gören Bakanlık'ın, öğrencilerin kaderlerini belirleyen en önemli sınavları dahi yanlışsız yapamadığını vurgulayarak şunları kaydetti:

"Milli Eğitim Bakanlığınca, ortaokul 8'inci sınıflar için bu yıl ilk kez düzenlenen merkezi ortak sınavlar 28-29 Kasım tarihlerinde yapıldı. Ancak AKP Hükümeti döneminde yapılan birçok sınav gibi bu sınavda da birçok skandal yaşandı. Sorular sızdırıldı, kitapçıklar sınava az bir süre kala değişti, sınav güvenliğinde ciddi sıkıntılar yaşandı, sınava cep telefonuyla giren bazı öğrenciler soruların fotoğraflarını çekerek internet ortamında paylaştı."

-"BAKANLIĞIN APAR TOPAR HAZIRLADIĞI KİTAPÇIKLARDAKİ BAZI SORULAR HATALI"-

Sınav öncesinde, 81 ilde yapılan deneme sınavlarının kitapçıklarının arasına TEOG (Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sistemi) ortak sınavlarında kullanılacak kitapçıkların karıştığını, Bakanlığın bu durumu fark ederek apar topar kitapçıkları toplattığı haberlerinin basına yansıdığını vurgulayan Demir,"İşini ciddiye almayan Bakanlığın bu apar topar hazırladığı kitapçıklardaki bazı sorular hatalı çıktı. Matematikten 1, fenden 1 olmak üzere 2 hatalı soru iptal edilirken, bilimsel hataları, net olmayan ifadeleri ve kavram çelişkileri nedeniyle fen sorularına ilişkin itirazlar bulunmaktadır" açıklamasında bulundu.

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Eğitim İş: Bakanlık En Önemli Sınavları Dahi Yanlışsız Yapamıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement