Eğitim Sen'den Kesintisiz 15 Yıl Önerisi - Son Dakika
Güncel

Eğitim Sen'den Kesintisiz 15 Yıl Önerisi

Eğitim Sen\'den Kesintisiz 15 Yıl Önerisi

Eğitim-Sen 2 yılı okul öncesi, 9 yılı temel eğitim, 4 yılı orta öğretim olmak üzere zorunlu eğitimin 15 yıla çıkarılmasını istedi.Haber.

23.02.2012 17:06

Hükümetin zorunlu eğitimi kademeli olarak 12 yıla çıkarma önerisine tepki gösteren Eğitim Sen, Taksim'de basın açıklaması yaptı

Eğitim-Sen 2 yılı okul öncesi, 9 yılı temel eğitim, 4 yılı orta öğretim olmak üzere zorunlu eğitimin 15 yıla çıkarılmasını istedi.

Haber: Ümit TÜRK Kamera: Hasan YILDIRIM İstanbul/ DHA

Taksim Meydanı'nda aralarında KESK Genel Başkanı Lami Özgen'in de bulunduğu 15 kişilik grup 'Yaşasın bilimsel, demokratik, laik eğitim mücadelemiz", ' 4+4+4= dindar nesil" yazılı pankartlar açtı.

Basın bildirisini okuyan Eğitim-Sen 1 nolu Şube Başkanı Barış Uluocak; '12 yıllık kademeli-zorunlu eğitimi meşrulaştırmak için 5'inci sınıftan itibaren çocukları mesleğe yöneltme gibi bir gerekçenin ileri sürülmesi ile yapılmak istenen asıl değişikliklerin üzerini örtmeye çalışıyorlar. Türkiye'deki mevcut eğitim sisteminin yapısı ve niteliği göz önüne alındığında 10 yaşına gelmiş bir çocuğu mesleki alanlarda tercih yapmaya zorlamanın hiçbir bilimsel dayanağı yok. 8 yıllık kesintisiz eğitimin mesleki eğitimi zayıflattığı iddiaları gerçek dışıdır. Mesleğe yöneltme uygulamaları AKP'nin hedeflediği gibi dindar nesil yetiştirme hedefiyle değil, eğitim sisteminin laik, bilimsel ve demokratik bir temele dayandırılarak gerçekleştirilmelidir" dedi. Uluocak açıklamanın sonunda 12 yıllık zorunlu eğitime karşı 2 yılı okul öncesi, 9 yılı temel eğitim, 4 yılı orta öğretim olmak üzere zorunlu eğitimin 15 yıla çıkarılmasını istedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Eğitim Sen'den Kesintisiz 15 Yıl Önerisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement