Elvan, Avrupa Şampiyonluğuna Erzurum'da Hazırlanıyor - Son Dakika
Güncel

Elvan, Avrupa Şampiyonluğuna Erzurum'da Hazırlanıyor

Elvan, Avrupa Şampiyonluğuna Erzurum\'da Hazırlanıyor

Etiyopya Asıllı Milli Atlet Elvan Abeylegesse, 26 Haziran -1 Ağustos Tarihleri Arasında Barselano'da Yapılacak Olan Avrupa Atletizm Şampiyonası'na Erzurum'da Hazırlanıyor.

12.06.2010 12:54

Etiyopya asıllı milli atlet Elvan Abeylegesse, 26 Haziran -1 Ağustos tarihleri arasında Barselano'da yapılacak olan Avrupa Atletizm Şampiyonası'na Erzurum'da hazırlanıyor.

Uzun mesafe koşan 5 bin metrede dünya rekortmeni olan milli atlet Elvan Abeylegesse deniz seyivesinden 2 bin metre yükseklikteki Erzurum'da kampa girdi. Çalışmalarını 22 Mayıs'dan beri Erzurum'da sürdüren milli atlet ilk olarak 19- 20 Haziran'da Macaristan'ın başkenti Budapeşte'de yapılacak olan Avrupa Takım Şampiyonası 1. Lig yarışmalarına katılacak. Burada iyi bir derece almak istediğini belirten Elvan Abeylegesse, 26 Temmuz -1 Ağustos'da Barselano'daki Avrupa Atletizm Şampiyonası'nda koşacak. Fair-play ödüllü atlet Abeylegesse, "Uzun bir süredir Erzurum'dayım. Haziran'da Budapeşte'de yapılacak olan Avrupa Takım Şampiyonası birinci lig yarışmalarına katılacağım. Daha sonra Barselano'da yapılacak olan Avrupa Atletizm Şampiyonası için hazırlıklara devam edeceğim. Mart ayının sonundan itibaren çalışmalarımızı antrenörüm Hırvat Nikola Davorin Boriç ile yapıyoruz. Elbette hedefim Avrupa Şampiyonu olmak. İlk olarak 10 bin metrede koşacağım. İyi mücadele edip altın madalyayı kazanmak için çalışacağım. Ondan sonra da aynı yerde 5 bin metrede koşacağım. Yüksek rakım ve havasının serin olması nedeniyle antrenman için Erzurum'u seçtim" diye konuştu.

Elvan Abeylegesse ile birlikte Kemal Koyuncu, Selim Bayrak, Mehmet Akkoyun ve Murat Kaytan da Erzurum'da milli takım kampına giren sporcular arasında yer alıyor. 2009 Kros Şampiyonası'nda 6 bin 700 metre Avrupa şampiyonu olan Kemal Koyuncu, yükseklik antremanı yaptıklarını ifade ederek, "Bu ayın içinde İzmir'de Türkiye şampiyonası var. Orada performansımızı görüp 26 Temmuz- 1 Ağustos arasında yapılacak olan Avrupa Şampiyonası'na hazırlanacağız. Barseleno'da ülkemize şampiyonluklar kazandırmayı düşünüyoruz. Buraya gelmemizin en büyük sebebi rakımın yüksek olması. Erzurum sporcular için Türkiye'de nadir bulunan yerlerden birisi. Çünkü 2 bin metrenin üzerinde kalıyoruz ve 21 gün sonra vücutta kan tamamen yenileniyor. Hemoglobin sayısı yükseliyor" dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Elvan, Avrupa Şampiyonluğuna Erzurum'da Hazırlanıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement