Engelli Vatandaşlar İlk Maaşlarını Mehmetçik Vakfı'na Gonderecek - Son Dakika
Güncel

Engelli Vatandaşlar İlk Maaşlarını Mehmetçik Vakfı'na Gonderecek

Arnavutköy Belediyesi işbirliğiyle önemli bir sosyal sorumluluk projesine imza atıldı.

30.01.2018 20:33

İŞKUR- Arnavutköy Belediyesi işbirliğiyle önemli bir sosyal sorumluluk projesine imza atıldı. Bu doğrultuda iş arayan engelli vatandaşlar ve işverenler Arnavutköy'de buluştu. Görüşmeler sonrası işe başlayacak olan birçok engelli vatandaş ise büyük sevinç yaşarken ilk maaşlarını Mehmetçik Vakfı'na bağışlayacaklarını ifade etti.

Arnavutköy Belediyesi Sosyal Hizmetler Merkezi'nde gerçekleştirilen programda, İstanbul'daki birçok firma temsilcisi yaklaşık 100 engelli vatandaşla görüştü. Görüşmelerde engelli vatandaşları yalnız bırakmayan Arnavutköy Belediye Başkanı Ahmet Haşim Baltacı da konunun önemine dikkat çekti. Baltacı, "Bugün aslında iş arayanlarla iş verenleri buluşturuyoruz. Bu bizim belediyemizde bir birim olan Arnavutköy Belediyesi İstihdam Merkezi'nin(ABİM) vasıtasıyla zaten yıl içinde binlerce insana verdiğimiz bir hizmet. Bugün yıl içerisinde bizden birtakım kurslar alarak sertifika sahibi olan engelli kardeşlerimizin firmalarla görüşmesini ve iş sahibi olmalarını temin ediyoruz. Bu çalışmaların sonunda 2009 yılından itibaren 800 engelli bireye iş imkanı sağladık" dedi.

İLK MAAŞLAR MEHMETÇİK VAKFI'NA

İş imkanı bulan engelli vatandaşlar Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) Afrin'e yönelik gerçekleştirdiği Zeytin Dalı Harekatı'nda görev yapan Mehmetçik için Mehmetçik Vakfı'na bağışlayacaklarını dile getirdi. Engelli vatandaşlardan Hasan Yılmaz, "İş imkanım gerçekleşti. İlk maaşımı Mehmetçik'e, Afrin'e göndereceğim" dedi. Selahattin Duman, "Bir haber izledim, Mehmetçiğimiz Afrin'de bir engelli vatandaşa yardım ediyordu, çok duygulandım. İlk maaşımı Mehmetçiğe göndereceğim" diye konuştu.

GORUNTU GECILIYOR

Haber Kamera : (DHA)

(Tür: İstanbul)

Engelli Vatandaşlar İlk Maaşlarını Mehmetçik Vakfı\'na Gonderecek
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Engelli Vatandaşlar İlk Maaşlarını Mehmetçik Vakfı'na Gonderecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement