Engellilerin Camide Rahat İbadet Edebilmelerine Olanak Sağlandı - Son Dakika
Güncel

Engellilerin Camide Rahat İbadet Edebilmelerine Olanak Sağlandı

Engellilerin Camide Rahat İbadet Edebilmelerine Olanak Sağlandı

Alanya'daki Kazım Bulut Camisi'nde daha rahat ibadet edebilmeleri için abdest alma yeri, tuvalet ve camiye giriş kısmında engellilere yönelik düzenlemeler yapıldı

08.10.2013 18:38

Alanya'da, Kazım Bulut Camisi'nde engellilerin daha rahat ibadet edebilmelerine olanak sağlayan bazı düzenlemeler gerçekleştirildi.

Alanya Müftülüğünce, Kazım Bulut Camisi'nde abdest alma yeri, tuvalet ve camiye giriş kısmında engellilere yönelik düzenlemeler yapıldı.

Alanya Müftüsü Mustafa Topal, Diyanet İşleri Başkanlığının kadın, çocuk ve engelli bireylerin camileri rahat kullanmasına yönelik çalışmalar yaptığını, bu kapsamda Alanya'da da ilk kez bir camiyi engellilerin yardım almadan ibadet edebilecekleri hale getirdiklerini söyledi.

Camilerin herkese açık olmasına rağmen engelli bireylerin bir takım engeller nedeniyle sıkıntı yaşadığını ifade eden Topal, "Camilerimizin herkese açık olduğunu göstermek için bir takım engelleri ortadan kaldırmaya çalıştık. Bunun için Kazım Bulut Camisi'nde engelilerin abdest alabileceği yerler, kullanılacakları tuvaletler yapıldı. Camiye girişte de engelli rampası oluşturuldu" dedi.

İşitme engelilere yönelik de çalışma gerçekleştirdiklerini kaydeden Topal, vaazları ve hutbeyi engellilere işaret diliyle aktardıklarını anlattı.

Topal, "Engelli vatandaşlarımız Cuma namazlarında, bayram namazlarında, isterlerse 5 vakit namazlarını bu camide kılabilirler" diye konuştu. - Antalya

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Engellilerin Camide Rahat İbadet Edebilmelerine Olanak Sağlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement