İran Devrim Muhafızları, Erbil'deki ABD üssüne füze ve İHA saldırısı gerçekleştirdi - Son Dakika
Güncel

İran Devrim Muhafızları, Erbil'deki ABD üssüne füze ve İHA saldırısı gerçekleştirdi

Irak'ın Erbil kentinde, başta ABD'nin Erbil Başkonsolosluğu ve Erbil Uluslararası Havalimanı yakınlarında bulunan ABD öncülüğündeki DEAŞ karşıtı koalisyon üssü olmak üzere birçok noktaya füze ve İHA saldırıları düzenlendi. Saldırıları üstlenen İran Devrim Muhafızları Ordusu, "İran'ın düşmanlarının son dönemdeki terör suçlarına yanıt olarak casus ve teröristlerin karargahları, gece yarısı Devrim Muhafızları Ordusu'nun balistik füzeleri tarafından hedef alınarak imha edildi" açıklaması yaptı.

16.01.2024 00:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Irak'ın Erbil kentinde birçok noktada füze ve insansız hava aracı (İHA) saldırıları düzenlendiği belirtildi. İran Devrim Muhafızları Ordusu, füze saldırılarıyla ilgili haberlerin ardından bölgedeki "İran karşıtı terörist grupların ve casusların karargahlarını balistik füzelerle vurduğunu" açıkladı.

Irak'ın Erbil kentinde ABD Konsolosluğu dahil birçok noktada füze ve İHA saldırıları düzenlendi. Yerel medyada yer alan haberlerde, başta ABD'nin Erbil Başkonsolosluğu ve Erbil Uluslararası Havalimanı yakınlarında bulunan ABD öncülüğündeki DEAŞ karşıtı koalisyon üssü olmak üzere birçok bölgede patlama sesleri duyulduğu ifade edildi.

SALDIRI GÖRÜNTÜLERİ SOSYAL MEDYADA PAYLAŞILDI

Sosyal medyada, saldırının düzenlendiği bölgelerde bulunan evlerin camlarının sarsıldığı, havada füze ve İHA'ları engellemek için kullanılan C-RAM sistemine dair görüntüler paylaşıldı.

SALDIRILARI DEVRİM MUHAFIZLARI ORDUSU ÜSTLENDİ

İran resmi haber ajansı IRNA'nın Devrim Muhafızları Ordusunun yazılı açıklamasına dayandırdığı habere göre, bölgedeki casus karargahları ve İran karşıtı terörist grupların toplanma alanları balistik füzelerle hedef alındı.

Habere göre, açıklamada şu ifadelere yer verildi: "İran'ın düşmanlarının son dönemdeki terör suçlarına yanıt olarak casus ve teröristlerin karargahları, gece yarısı Devrim Muhafızları Ordusu'nun balistik füzeleri tarafından hedef alınarak imha edildi. Operasyonun detayları daha sonra açıklanacak."

Irak'ın Erbil kentinde füze ve İHA saldırıları düzenlendi
Irak'ın Erbil kentinde füze ve İHA saldırıları düzenlendi
İran Devrim Muhafızları, Erbil\'deki ABD üssüne füze ve İHA saldırısı gerçekleştirdi
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İran Devrim Muhafızları, Erbil'deki ABD üssüne füze ve İHA saldırısı gerçekleştirdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (20)

  • Ali Arslan: Vurmadan önce haber vermiştir yine 146 9 Yanıtla
  • side meister optik semih: Abd ortalığı yine karıştırdı sonu iyi değil bu işin 117 8 Yanıtla
    Eski Tüfek.: Önümüz bahar ,arap baharı yeni çiçekler açıcak ,optik Semih... 33 10
  • Serkan Basar: amerika misliyle karşılık verir 22 23 Yanıtla
  • osman şahin: İran terörör örgütlerine destek veren Ortadoğu’yu adeta bataklığa sürükleyen eylemler gerçekleştirmiştir 22 7 Yanıtla
  • Hakim ATMACA: İran hem Kürt bölgesi hem ABD üstlerini hedefe koydun İran ABD yi Kürtler gibi kıracağının hesabı sana felaket getirir 11 18 Yanıtla
  • ökkeş Kalem: İran da kaşınmaya başlamış 4 13 Yanıtla
  • Uğur RİZE: Vurun abd ye israil e 15 1 Yanıtla
  • Teksoy: Daha önceden İşit, el kaida IS terör örgütü bahanesiyle savaş etti simdi yeni isim Hulise İran devrim ordusu bahane ederek büyük İsrail devleti kurmaya devam ediyorlar.Allah oyunlarını bozar Insallah 10 0 Yanıtla
  • Omer Akin: Bu saldırıyı iran mi yaptı,yoksa abd kendi mi tezgah kurdu.acaba.hamasi israile kim saldirtti.ikiz kuleleri kim vurdu.hep bunlar tezgah.bunlarin hepsi normal.cunku bu müslüman ülkelerin hepsi bu dunyalik olmus. 8 0 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement