Erdoğan'dan İlk Açıklama - Son Dakika
Güncel

Erdoğan'dan İlk Açıklama

Erdoğan\'dan İlk Açıklama

Erdoğan: Başımız Dik Alnımız Açık

12.09.2010 20:28  Güncelleme: 11:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye Ramazan Bayramı'nın ardından demokrasi sınavının ardından da yüzünün akıyla çıkmıştır.

Halk oylamasından Anayasa değişikliğinin kabulu için gereken yüzde 50'nin üzerinde Evet sonucu çıkmıştır. Geçici sonuçlara göre düzenleme yaklaşık yüzde 58 oy oranı ile kabul edilmiştir. Katılım yüzde 77 oranında olmuştur. Bu oran bundan önceki referandumda yüzde 67'ydi.

Aziz milletimiz taktir yetkisini kullanarak Anayasa değişikliği paketini onaylamıştır. Bu sonucun hayırlı olmasını Allah'tan temenni ediyorum. Vatandaşımız huzur içinde sandığa gitmiştir. Halk oylamasında sergilenen demokratik olgunluk tüm dünyaya mesaj vermiştir.

Demokrasinin, hukukun, adaletin çıtasını el birliğiyle yükseltmiş bulunuyoruz. Özgürlüğün, adaletin meşalesini birlikte tutuşturduk. Başımız dik, anlımız dik olarak diyoruz ki halkımızın iradesi tecelli etmiştir.

 

 

EVET DİYEN DE HAYR DİYEN DE SAYGIDEĞERDİR

Evet diyenin de Hayır diyenin de oyu saygıdeğerdir. Halk oylamasında iradesini ortaya koyan vatandaşlarımız öncelikle Türk demokrasisine olan güvenlerini ortaya koymuştur. 12 Eylül günü kazanan demokrasimiz olmuştur.

Değişimin demokrasi içinde gerçekleşebileceği bir kez daha görülmüştür. Demokrasiye olan inanç, güven bir kez daha ortaya çıkmıştır. Her türlü sorunun çözüm yerinin demokratik siyaset olduğu, demokrasi içinde her meseleyi çözüm yoluna koyabileceğimiz bir kez daha anlaşılmıştır. Demokrasinin gücü, siyasetin gücü, milli iradenin gücü bugün kat ve kat artmıştır.

EVET DİYENLER DE HAYIR DİYENLER DE KAZANDI, KAYBEDENLER İSE...

Bugün Evet diyenler de kazanmıştır, Hayır diyenler de kazanmıştır. İleri demokrasi herkes için, hak ve özgürlükler herkes içindir. Bu akşam kaybeden darbeci anlayış olmuştur. Türkiye'de artık vesayet rejimi tarihe karışacaktır.

Türkiye'de artık çetelerden, terör örgütlerinden medet umanlar hayalkırıklığı yaşayacaktır. Evet kararı milletimizin demokrasi özleminin bir neticesidir. AK Parti olarak bu soncu milletimizin değişime

Kaynak: Diğer

Son Dakika Güncel Erdoğan'dan İlk Açıklama - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement