Erdoğan'ın Sözcülüğünü Büyükelçi İbrahim Kalın Yapacak - Son Dakika
Güncel

Erdoğan'ın Sözcülüğünü Büyükelçi İbrahim Kalın Yapacak

Cumhurbaşkanlığı sözcülüğüne büyükelçi İbrahim Kalın atandı. Kalın, Erdoğan'ın Köşk'e çıkmasıyla Genel Sekreter Yardımcılığı görevini üstlenmişti.

11.12.2014 15:36  Güncelleme: 16:04

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Saray'da A takımda yer alacak ve sözcülüğünü yapacak ismi belirledi. Erdoğan'ın sözcülüğünü büyükelçi İbrahim Kalın yapacak.

KALIN CUMHURBAŞKANLIĞI SÖZCÜSÜ OLDU

Cumhurbaşkanlığından alınan bilgiye göre; Başbakanlık Müsteşar Yardımcısı İbrahim Kalın, "büyükelçi" sıfatıyla Köşk'e geçti. Büyükelçi sıfatıyla Köşk'e geçen İbrahim Kalın, bir süre yürüttüğü Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreter Yardımcısı görevinden Cumhurbaşkanlığı sözcüsü görevine getirildi.

AÇIKLAMA YAPABİLECEK

Cumhurbaşkanlığı Basın Başdanışmanı Lütfullah Göktaş, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, "Genel Sekreter Yardımcısı Büyükelçi İbrahim Kalın, Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından sözcü olarak görevlendirildi. Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü, Sayın Cumhurbaşkanımız adına açıklama yapabileceği gibi, gerekli hallerde gündeme ilişkin değerlendirmelerde de bulunabilecek. Sözcülük görevinin ihdası, kamuoyuyla daha sağlıklı bir iletişim açısından da önemli bir adım" dedi.

DAHA ÖNCE CUMHURBAŞKANLIĞI SÖZCÜSÜ DİYE BİR GÖREV YOKTU

Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreterliği Görev Yetki ve Sorumlulukları Yönetmeliği'nde daha önce 'Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü' biçiminde bir görev yer almıyordu. Bu yeni uygulama, Cumhurbaşkanlığı makamının gündeme ilişkin açıklama ve değerlendirmeler için önümüzdeki süreçte Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü mekanizmasını da kullanabileceği anlamına geliyor.

İBRAHİM KALIN KİMDİR?

İstanbul Üniversitesi Tarih Bölümü'nü bitirdi. Malezya'daki İslam Üniversitesi'nde yüksek lisans, ABD'deki George Washington Üniversitesi'nde karşılaştırmalı beşeri bilimler ve felsefe alanında doktora yaptı. Amerika'da College of the Holy Cross'ta dersler verdi. Felsefe, İslam düşüncesi ve uluslararası ilişkiler gibi alanlarda uzmanlaştı.

SETA ARAŞTIRMA ŞİRKETİNİN KURUCU BAŞKANI

SETA adlı araştırma şirketinin kurucu başkanı. Akademik yayınlarının ve yorum yazılarının yanı sıra MacMillan Encyclopedia of Philosophy, Encyclopedia of Religion ve Oxford Dictionary of Islam gibi ansiklopedik eserlere de katkıda bulundu. Aylık yayınlanan Anlayış dergisi yazarları arasındaydı.

Erdoğan\'ın Sözcülüğünü Büyükelçi İbrahim Kalın Yapacak
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel Erdoğan'ın Sözcülüğünü Büyükelçi İbrahim Kalın Yapacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (5)

  • kayserili: bir kayserili olarak önerim. . . iki başlı yönetime ne gerek var, onlarca bakanlık, onlarca personel gideri. . nasıl olsa son karar merci Cumhurbaşkanı olacak. Tüm Bakanlıklar ve Başbakanlık teşkilatı kaldırılsın, ya da bin odalı saraya taşınsınlar. . . . . hem daha yakın olurlar. . . sarayda bin oda boş durmasın. . . 10 bin TL klozetlere sıradan insanlar oturmasın, bari oturan gerçek bakan olsun. . . 12 4 Yanıtla
  • Baybars Turan ordusu: Cumhurbaşkanı PARALEL HÜKÜMETİ sarayda kurdu, bundan sonra Başbakanımız Sayın Davutoğluna yazık olacak. . . bir ülke iki başlı yönetimi kaldırmaz 12 2 Yanıtla
  • kayserili: acaba sayın Erdoğan bu sizin yaptıklarınızı Eski Cumhurbaşkanımız Sayın Abdullah Gül aynısını size yapsaydı, gölge kabine kursaydı, çankaya köşkünde ne hisseterdiniz çok merak ediyorum. . . hemşerim Güle Bir iş düşüyor, ya Saadet Partisi veya BBP partisinden 2015 seçiminde aday olmalı. . . tek seçimde AKP nin postunu çıkarır. . . . 4 0 Yanıtla
  • çapari: eyvahhh adam kalın diyor, demek istiyorki bu zamana kaadar inceydi , eyvaaahhh 3 0 Yanıtla
  • pm: la salak salak yorum yapmayın bu ülkeye hersey lazım ne yani arap ülkeleri gibi demir yumruklamı yönetilsn 2023 hedefleri var ülkenn oyuzden bazı seylern degişmesi gerek rte o sarayı kendine yapmadı mantıklı düşünün biraz 1 2 Yanıtla

Advertisement