Erzurum'da Güzel Sanatlar Müzesi Açıldı - Son Dakika
Güncel

Erzurum'da Güzel Sanatlar Müzesi Açıldı

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : Güzel Sanatların açılışından detay görüntüler Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Mehmet Kavukçu'nun konuşması Atatürk Üniversitesi Rektörü Hikmet Koçak'ın konuşması Güzel Sanatlar Müzesinin açılışı Davetliler ve öğrenciler tarafından müzenin ziyaret edilmesi Erzurum'da Güzel Sanatlar Müzesi açıldı Erzurum'da, Atatürk Üniversitesi tarafından Güzel Sanatlar Müzesi törenle açıldı.

23.05.2016 22:54

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

Güzel Sanatların açılışından detay görüntüler

Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Mehmet Kavukçu'nun konuşması

Atatürk Üniversitesi Rektörü Hikmet Koçak'ın konuşması

Güzel Sanatlar Müzesinin açılışı

Davetliler ve öğrenciler tarafından müzenin ziyaret edilmesi

Erzurum'da Güzel Sanatlar Müzesi açıldı

Erzurum'da, Atatürk Üniversitesi tarafından Güzel Sanatlar Müzesi törenle açıldı.

Törene, Erzurum Büyükşehir Belediyesi AK Parti Meclis Grup Başkan Vekili Hüseyin Koçan, Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak ve Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Kavukçu, öğretim üyeleri ile öğrenciler katıldı.

Törende konuşma yapan Atatürk Üniversitesi Rektörü Hikmet Koçak, Güzel Sanatlar bölümünün üniversitelerin dışa açılan kapısı olduğunu söyledi.

Müzeye bağış yapan sanatçılara teşekkür eden Koçak, "Güzel Sanatlar, üniversiteleri dışarıda temsil eden veya cazibe merkezi yapan bölümlerdir. Bunların içerisinde de müze çok önem taşır. Müze yaşayan varlıklar gibidir. Geçmişi bugüne, bu günü geleceğe taşıyan mekanlardır. Onun için müzeler kültür ve tarihin bulunduğu medeniyet adına yansımasını dışa açılma ve istikbale taşıma adına önem arz ediyor. Yani bir noktada şehirlerin milletlerin hafızasıdır. Sanatçılar da bu hafızayı oluştururken üretken bir vazife üstlenmiş kişilerdir." diye konuştu

Müzede 250 sanatçının 420 çalışması var"

Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Mehmet Kavukçu da çağdaş müzecilik alanında yer almanın heyecanını yaşadığını belirtti.

Son yıllarda sanatçılar tarafından yapılan bağışlarla müzenin zenginleştiğini ifade eden Kavukçu, "Müzemizde 250'ye yakın sanatçının 420 civarında çalışması bulunuyor. Resimden karikatüre, heykelden seramiğe, fotoğraftan multidisipliner işlere varan eser çeşitleri ile belli bir niteliğe ulaştığımıza inanıyorum."dedi.

Güzel Sanatlar Müzesinin kültür adına yeni misyonlar üsteleneceğini if kaydetti.

Müzenin açılışıyla uluslararası bir sürece girildiğini belirten Kavukçu, "Müzemizin bugünkü açılışı ile birlikte yeni bir sürece girmiş oluyoruz. Uluslararası düzeyde temsil edilebilmek için çok çalışmaya ve çok desteklenmeye ihtiyacımız var. Gerek kamudan gerek sanatçılardan bu yeni süreçte eksiklerimizi tamamlama konusunda desteklerinizi bekliyoruz." ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından davetliler ve öğrenciler tarafından ziyaret edilen müzede öğrenci ve vatandaşlar fotoğraf çekildi.

Erzurum\'da Güzel Sanatlar Müzesi Açıldı
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Erzurum'da Güzel Sanatlar Müzesi Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement