Erzurum'daki Deprem - Son Dakika
Güncel

Erzurum'daki Deprem

Erzurum\'daki Deprem

Tekman Kaymakamı Adanur, 4,4 büyüklüğündeki depremin ardından köylerde incelemelerde bulundu

19.09.2013 04:00

Tekman Kaymakamı Ahmet Adanur, ilçede meydana gelen 4,4 büyüklüğündeki depremin ardından köylerde incelemelerde bulundu.

İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Selçuk Kansav ve İlçe Müftüsü Necati Işık ile köyleri gezen Kaymakam Adanur, evi hasar görenlere geçmiş olsun dileklerinde bulundu.

Adanur, AA muhabirine yaptığı açıklamada, depremde bazı evlerde hasar meydana geldiğini, yapılacak hasar tespit çalışmalarının ardından sayının belirleneceğini söyledi.

Herhangi bir can ve mal kaybının olmadığını belirten Adanur, şöyle konuştu:

"Deprem meydana geldikten sonra köylerimizi ziyaret ederek vatandaşımızın yanında olmak istedik. Geçmiş olsun dileklerimizi ilettik. Gördüğümüz kadarıyla bazı ev ve ahırlarda yaşanan sarsıntıdan dolayı çatlaklar oluşmuş. Farklı çaplarda hasar var. Şu ana kadar 8 köyümüzü ziyaret ettik ve köylülerimize moral vermeye çalıştık. Evinde ağır hasar olan veya geceyi evinde geçirmeye korkan vatandaşlarımıza okullarda veya sağlıklı olan evlerde kalmaları tavsiyesinde bulunduk. Vatandaşlarımıza çadır dağıtımı yapılacak. AFAD, UMKE ve acil servis ekiplerimiz köyleri gezmeye devam ediyor. Kızılay da bölgeye intikal etti. Tek tesellimiz can kaybının olmaması."

Bu arada evlerinde hasar oluşan bazı vatandaşların evlerine girmek yerine dışarıda bekledikleri görüldü.

Öte yandan, Tekman'a Kızılay tarafından 40 barınma çadırı, 40 aile mutfak seti, 250 battaniye, 2 adet 63 metrekare sosyal amaçlı çadır gönderildiği ve ihtiyaca göre takviye yapılacağı öğrenildi. - Erzurum

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Erzurum'daki Deprem - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement