Esad Güçleri Kürt Mahallelerini Vurdu - Son Dakika
Güncel

Esad Güçleri Kürt Mahallelerini Vurdu

Esad güçleri, ağır silahlarla Haseke kentindeki Kürt mahallelerini vurdu. YPG saldırıya yanıt verdi ve bir karakolu basarak 30 Esad askerini rehin aldı.

18.01.2015 09:07

IŞİD'ın üç kentten sağladığı destekle Kobani'ye kapsamlı saldırısı devam ederken Haseke'deki Kürt mahallelerine Esad rejimi tarafından ağır silahlarla saldırı yapıldı. YPG'nin saldırıya yanıt vermesi üzerine çatışmalar geniş kesimlere yayıldı. Bir karakolu basan YPG 30 Suriye askerini rehin aldı.

ÇATIŞMALAR ŞİDDETLENDİ

Kobani'de IŞİD işgali 124. Gününe girerken çatışmalar yeniden şiddetlendi. IŞİD önceki gün Rakka, Talabyad ve Mınbic kentlerinden Kobani'ye ağır silahlarla donatılmış yeni takviye kuvvetler göndermesi sonrasında YPG mevzilerine kapsamlı saldırı başlatmıştı.

"ÇEMBERE ALDIK"

YPG Basın Merkezi, IŞİD'in takviye güç, tank ve ağır silahlarla düzenlediği saldırıların YPG/YPJ savaşçıları tarafından püskürtüldüğünü açıkladı. Açıklamada, Asayiş, 48. Cadde, Miştenur tepesi yamaçları ve Termik yolundan eşzamanlı saldırıya geçen IŞİD gruplarının YPG güçleri tarafından durdurulduğu, savunma hatlarını kırmaya çalışan IŞİD'lı bazı grupların ise çembere alındığı belirtildi.

"51 KİŞİYİ ÖLDÜRDÜK"

Dün tüm gün ve gece boyunca süren çatışmalar ardından tüm IŞİD'lı grupların püskürtüldüğü kaydedildi. Yaşanan çatışmalarda YPG'nin 1 hammer ve 1 adet askeri aracın imha edildiği, 2 tankın ise koalisyon güçlerinin hava saldırısı sonucu imha olduğu belirtilen açıklamada, "Çatışmalarda tespit edilebilen 51 çete üyesi öldürülmüştür. Güçlerimiz, 7 cenazeyle birlikte çetelere ait 7 adet kaleşnikof, 22 kaleşnikof şarjörü ve 1.000 adet kaleşnikof mermisi, 1 adet B7 roketatar silahı ve 4 adet B7 roketatar güllesi, 10 el bombası, 2 cihaz ve çok sayıda ilaç ele geçirmiştir" denildi. Çatışmalarda YPG'den ise 7 savaşçının yaşamını yitirdiği ifade edildi.

REJİM GÜÇLERİ KÜRTLERİ VURDU

Kobani'de çatışmalar devam ederken Kürtlerin yoğun olarak yaşadığı Rojava bölgesi içinde bulunan Haseki kentinde rejim güçleri ile YPG arasında çatışmalar baş gösterdi. Rejim güçlerinin Haseke'nin Kürt mahalleleri ve YPG noktalarına yönelik saldırı başlattığı,havan atışları sonrası Salihiyê, Miftiyê ve Til Hacer mahallelerinde çok sayıda sivilin yaşamını yitirdiği veya yaralandığı ileri sürüldü. Rejim güçlerinin YPG'nin kontrolünde bulunan İtfaiye, Talaya bölgesi ve bazı kontrol noktalarını hedef aldığı YPG'nin karşılık vermesi üzerine çatışmaların geniş alanlara yayıldığı ifade edildi.

30 SURİYE ASKERİ YPG'NİN ELİNDE

Rojava merkezli ANHA haber ajansı, YPG/YPJ güçlerinin Suriye askeri güçlerinin saldırılarına karşılık verdiği, bu kapsamda Til Hacer Mahallesinin kuzeyinde yer alan Suriye rejim güçlerine ait bir karakola düzenlenen eylemde karakolun tümden YPG güçlerinin eline geçtiği, 30 rejim askerinin ise silahlarıyla birlikte teslim alındığını duyurdu. Çatışmaların Mesakin mahallesinde şiddetlendiği bildirildi.

Esad Güçleri Kürt Mahallelerini Vurdu
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel Esad Güçleri Kürt Mahallelerini Vurdu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (60)

  • Angaralı : Bende türk asıllıyım kürtleri severim ne mutlu kürdüm diyene 84 22 Yanıtla
  • Amed dicle: Bütün arap köpekleri ve ortadoğu birleşse kürtler yenilmeyecektir bunu herkes bilsin 78 26 Yanıtla
  • Dinsizin Hakında İmansız gelir: BU Zamana kadar beraber binlerce mazlumu yok ettilerr esed kawatı ve ypg tetikçileri. ALLAH teala şimdi birbirlerine düşürdü onlari. . . ALLAHIN LANETİ ZALİMLERİN ÜZERİNE OLSUN İNŞALLAH. . 36 55 Yanıtla
  • Az kaldi: Bir zamanlar Turkler yani halk siz Kurdleri severdi. Aramiza pkk girdi biz bu pkk yi ermeni usaklari sanardik ve kurdleri yine severdik. Simdi seviyormusun derseniz HAYIR sevmiyorum arkadas. Cunki bu pkk kurdun taa kendisiymis. Bir zamanlar Sibel Canin BERIVANIM dizisi vardi o diziden esinlenip kizimin ismini bir TURK olarak Berivan koydum. Hic dusunmedim bu bir Kurd ismi diye cunki bir zamanlar biz sizi severdik. Simdi O KURD sevgisini sizler benden aldiniz. Bende bu icimdeki nefretle sizin KURD isminizi size geri iyade ediyorum ve Berivan ismini mahkeme yoluyla deyistirmeye karar verdim. 21 66 Yanıtla
  • Vatandaş : Esad vuruyor diye sevinen şerefsizlere sesleniyorum. Bira vicdanlı olun... 58 25 Yanıtla
  • Gs: Önce türkmenlere sahip çıkın sonra bize akıl verin zaten Kürt kantonları bölgelerinde güvendeler. 71 11 Yanıtla
  • Batmana kürda : Kimse Kürtler'in önünde durmaz Kürtler dünyanin en cesur insanı H 50 32 Yanıtla
  • mg: ya bu nasıl bi site kardeşim bu üç oldu alenen örgüt propagandası yapılmasına izin veriyorsunuz, bu yorumlara nasıl onay veriyorsunuz anlamadım 13 64 Yanıtla
  • Az kaldi: Eyer ben bir TURKSEM o gun geldiyinde burda atilan serefsizce sozlerin hesabini sizin gibi itttttlerden sormazsam her saniye aldiyim bu nefes bana zehiri zikkim olsun. ALLAHIM YALVARIYORUM SANA O GUNLER COK YAKIN OLSUN. 27 49 Yanıtla
  • ÇARŠI: ALLAH yardimciniz olsun kurdistan 44 26 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement