Esad Rejimi Suriye Konsolosluğu Önünde Protesto Edildi - Son Dakika
Güncel

Esad Rejimi Suriye Konsolosluğu Önünde Protesto Edildi

Esad Rejimi Suriye Konsolosluğu Önünde Protesto Edildi

Suriye Konsolosluğu önünde toplanan çeşitli sivil toplum kuruluşu temsilcileri Beşar Esad rejimini ve dün yaşanan saldırıları protoseto etti.

27.05.2012 15:47

Suriye Konsolosluğu önünde toplanan çeşitli sivil toplum kuruluşu temsilcileri Beşar Esad rejimini ve dün yaşanan saldırıları protoseto etti. Düzenlenen protestoya Suriye'de kaçırılıp rehin tutulan Türk gazeteci Adem Özköse de destek verdi.

Nişantaşı'nda bulunan Suriye Konsolosluğu önünde toplanan yaklaşık 60 kişilik grup, Suriye'de 50'den fazla çocuğun öldürülmesini protesto etti. Ellerinde Suriye bayrakları ve Beşar Esad karşıtı pankartlarla sloganlar atan gruba, Suriye'de kaçırılan Türk gazeteci Adem Özköse de destek verdi. Polis konsolosluk önünde geniş güvenlik önlemleri aldı.

Konsolosluk önünde basın açıklaması yapan Özgür-der Genel Başkanı Rıdvan Kaya, "Bu duyarsızlık, tepkisizlik, dünyanın bu sessizliği sürdüğü sürece görünen o ki bundan sonra da bu katliamlar sürecek. Bütün insanlık bu suça ortak oluyor. Burada biz, bir kere daha bu suça ortak olmak istemediğimizi, bu zulmü, katliamı ve vahşeti yapanları lanetlemek için buraya geldik. İnsanlık adına eğer bir parça vicdan, merhamet, adalet duygularına sahipse bu zulme karşı mutlaka tavır almak durumundalar" dedi.

Suriye'de 15 aydır devam eden katliamın sorumlusu Beşar Esad rejimi olduğunu belirten Kaya, "Beşar Esad rejimi devrilemediği sürece Suriye halkı bu acıları yaşamaya devam edecektir. Halkın kendisini istemediği çok açık ortaya çıkmasına rağmen, sonuna kadar zulmünü yapmaya niyetli olduğunu ispatladı. Bir n önce direnen halkın, kendisini savunma hakkı tanınmalıdır. Bu halka kendisini savunma hakkı tanımayanlar, halkın silahlanma talebini geri çevirenler bu katliama ortaklık yapmaktadırlar" diye konuştu.

Suriye'de kaçırılan Türk gazeteci Adem Özköse ise kendilerinin kamuoyunun duyarlılık göstermesi sayesinde özgür kaldığını anlatarak, "Fakat Suriye'de şu anda 20 milyondan fazla Hamit ve Adem var. Koca bir halk özgür olmayı bekliyor. Suriye'de bıçak kemiğe dayanmadı. Kemiği de geçti. Dün 50'den fazla çocuk öldürüldü. Suriye cezaevlerinde 12-13 yaşlarında çocuklar gördüm. Babaları Suriye rejimine muhalif oldukları için çocukları kaçırıp ellerinde rehin tutuyorlar. Suriye'de şu anda devlet değil, mafya mevcut. Suriye'de insanlık ölüyor. Suriye'de cennete uçan her çocuk Esad rejiminin sonunu getirecektir. Suriye'de yaşanan katliamlardan en az Beşar rejimi kadar, Çin, İran, Rusya ve katliama seyirci kalanlarda sorumludur" ifadelerini kullandı.

Protestonun ardından grup olaysız bir şekilde dağıldı. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Esad Rejimi Suriye Konsolosluğu Önünde Protesto Edildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement