Esenler'de 19 Mayıs Coşkusu - Son Dakika
Güncel

Esenler'de 19 Mayıs Coşkusu

Esenler\'de 19 Mayıs Coşkusu

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı tüm yurtta olduğu gibi Esenler'de de coşkuyla kutlandı.

21.05.2012 09:14

Bu seneki kutlamaların merkezi İbrahim Turhan Lisesi oldu.

Tüm yurtta kutlanan 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı, Esenler'de de düzenlenen çeşitli etkinlikler ile kutlandı. Kutlamalar, sabah saat 10.00'da Nenehatun Parkı'ndaki Atatürk Anıtı'na çelenklerin konmasıyla başladı. Kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcilerinin katıldığı törenin ardından kutlamalar, İbrahim Turan Lisesi'nde devam etti.

Programa; Esenler Kaymakamı Nazım Madenoğlu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Bayram Ercan, Esenler Belediye Başkan Yardımcısı Faruk Aydın, mahalle muhtarları, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve çok sayıda öğrenci katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan kutlamalar çerçevesinde; öğrenciler adına günün anlam ve önemini belirten konuşmasını yapan İbrahim Turhan Lisesi öğrencisi Hamza Sarısu, "Bu bayram bize ecdadımızın hediyesi ve emanetidir. Sevincimiz sonsuz olsun, bayramımız kutlu olsun" dedi. Sarısu'nun ardından kutlamalar, öğrencilerin okudukları şiirler ve söyledikleri türkülerle devam etti. Birbirinden güzel ve renkli görüntülere sahne olan programa, lise öğrencilerinin oynadıkları Çanakkale yöresine özgü halk oyunlar ile denge, hız ve yeteneğe dayalı performans gösterileri de renk kattı.

İBRAHİM TURAN BJK'Yİ YENDİ

Gösterilerin ardından İbrahim Turan Lisesi Genç Kız Voleybol Takımı öğrencileri, Beşiktaş Genç Kız Voleybol Takımı ile birlikte tek setlik bir gösteri maçı yaptı. Heyecanlı ve çekişmeli geçen maçın galibi İbrahim Turan Lisesi öğrencileri oldu. Program, Esenler Belediye Başkan Yardımcısı Faruk Aydın, şampiyon takıma plaket takdim etmesinden sonra hep birlikte hatıra fotoğrafları çektirilmesiyle sona erdi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Esenler'de 19 Mayıs Coşkusu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement