Eşini İntihara Yönlendirmekten Yargılandı, Beraat Etti - Son Dakika
Güncel

Eşini İntihara Yönlendirmekten Yargılandı, Beraat Etti

Eşini İntihara Yönlendirmekten Yargılandı, Beraat Etti

Adana'da eşinin kendisine şiddet uyguladığını ileri sürerek şikayetçi olduktan sonra, 7'nci kattan atlayarak yaşamına son veren 19 yaşındaki Tuba Şahin'in eşi 25 yaşındaki Mustafa Şahin, intihara yönlendirdiği iddiasıyla yargılandığı davada beraat etti.

12.11.2015 12:25

Adana'da eşinin kendisine şiddet uyguladığını ileri sürerek şikayetçi olduktan sonra, 7'nci kattan atlayarak yaşamına son veren 19 yaşındaki Tuba Şahin'in eşi 25 yaşındaki Mustafa Şahin, intihara yönlendirdiği iddiasıyla yargılandığı davada beraat etti.

Merkez Seyhan İlçesi İsmetpaşa Mahallesi'nde oturan Tuba Şahin, 1 yıl önce aşık olduğu demirci ustası Mustafa Şahin ile evlendi. İddiaya göre, Mustafa Şahin eşinin ailesi ile görüşmesine izin vermeyerek genç kadına şiddet uygulamaya başladı. Genç kadın, 23 Mart'ta Denizli Polis Merkezi Amirliği'ne giderek eşinden şikayetçi olduktan sonra aynı mahallede oturan ailesinin evine döndü. "Başıma bir iş gelirse sorumlusu eşim Mustafa ve ailesidir" diyen genç kadın aynı gece oturdukları apartmanın 7'nci katındaki evlerinin balkonundan atlayarak yaşamına son verdi. Tuba Şahin'in ailesi kızlarını 5 aydır göremediklerini, eşinin ona ailesiyle birlikte şiddet uyguladığını ileri sürüp Mustafa Şahin'den şikayetçi oldu. Tutuklanan Mustafa Şahin hakkında 'kişiyi hürriyetinden yoksun kılma', 'silahla tehdit', 'başkasını intihara yönlendirme halinde intiharın gerçekleşmesi', 'hakaret' ve 'yaralama' suçlarından 28 yıla kadar hapis cezası istemiyle Adana 23'üncü Asliye Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı.

'EŞİME ŞİDDET UYGULAMADIM'

Ara kararla tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılan Mustafa Şahin, eşiyle herhangi bir sorunu olmadığını öne sürerek savunmasında şunları söyledi:

"Eşimin hem benim hem de kendi ailesiyle sorunları vardı. Anne ve babasını görmek istemiyordu. Olay günü beni işten aradı. Babasının anjiyo olacağını, oraya gitmek istediğini söyledi. Ben de tamam dedim. Öğleden sonra saat 15.00 sıralarında işten çıktım eve gittim. Eşim, bana 'Sen adam mısın, erkek misin' gibi sözler söyledi. Daha sonra ailem de geldi. Delirmiş gibiydi, etrafa saldırmaya başladı. Yan odaya geçti, bilgisayarı ve abajuru kırdı. Benim boğazıma sarıldı. İtekleyince mutfağa gidip bıçak aldı. Bıçağı önce bana doğrulttu sonra kendi boğazına dayadı. Elinden bıçağı aldım ve ablamdan polisi aramasını istedim. Eve gelen polise eşimi teslim ettim. Ben eşimden eşim de benden şikayetçi olmayınca, eşimi polisler karakola götürdü. Oradan da ailesi almış. İntihar olayı da o günün gecesi oldu. Eşime yönelik herhangi bir şiddet uygulamadım. Eşimin psikolojik sorunları nedeniyle 2 kez hastaneye götürdüm."

BERAAT ETTİ

Mahkeme hakimi, Mustafa Şahin'e 'yaralama' suçundan 10 eşit taksitle ödenmek üzere 3 bin lira para cezası verip hükmün açıklanmasını geri bırakırken diğer suçlardan, suçu işlediğinin sabit olmadığı gerekçesiyle beraatine karar verdi.

Karara tepki gösteren baba Naci Böler, kızının evlenmeden önce mutlu ve sağlıklı olduğunu savunarak şöyle konuştu:

"Kızım evlendikten sonra yaşadığı şiddet nedeniyle psikolojisi bozuldu. Bu nedenle Dr. Ekrem Tok Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'nde de tedavi gördü. Avukatımız bu konunun araştırılması için mahkemeye talepte bulundu. Ancak hakim bu konuyu araştırmadan karar verdi. Eğer araştırmış olsaydı kızımın gördüğü şiddet yüzünden intihara sürüklendiğini görürlerdi. Yaralamadan 3 bin lira para cezası verip onu da eşit taksite bölmüş. Bu suçu inkar ettiği halde iyi hal nedeniyle de indirim uygulandı. Kızımın hayatı bu kadar ucuz olmamalıydı. Kararı temyiz edeceğiz. Bu konuyla ilgili de Cumhurbaşkanı ve Başbakandan yardım istiyoruz." - Adana

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Eşini İntihara Yönlendirmekten Yargılandı, Beraat Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement