Eski Ttk Başkanı Birinci'nin "Görevi Kötüye Kullanma" Davası - Son Dakika
Güncel

Eski Ttk Başkanı Birinci'nin "Görevi Kötüye Kullanma" Davası

Eski Ttk Başkanı Birinci\'nin "Görevi Kötüye Kullanma" Davası

Eski Türk Tarih Kurumu (TTK) Başkanı Prof.Dr.Ali Birinci ile kurum memuru Yusuf Turan Günaydın'ın, Çankaya'da TTK yayın satış bürosu için alınan dükkanla kamu zararına sebep oldukları iddiasıyla yargılandıkları davada, dükkanın değerinin tespiti...

16.04.2013 12:55

Eski Türk Tarih Kurumu (TTK) Başkanı Prof. Dr. Ali Birinci ile kurum memuru Yusuf Turan Günaydın'ın, Çankaya'da TTK yayın satış bürosu için alınan dükkanla kamu zararına sebep oldukları iddiasıyla yargılandıkları davada, dükkanın değerinin tespiti için bilirkişi heyetiyle keşif yapılmasına karar verildi.

Ankara 8. Asliye Ceza Mahkemesindeki duruşmaya sanıklar ile müdahil ve sanık avukatları katıldı.

Duruşmada taraflara, gayrimenkulün değeri konusunda bilirkişi raporu alınıp alınmamasına yönelik talepleri soruldu. Müdahiller CHP ve TTK'nın avukatları, yeni bilirkişi raporu alınmasına karşı çıktılar. Sanıklar ise raporun alınmasını talep ettiler.

Hakim, taşınmazın değerinin tespiti için 3 kişilik bilirkişi kurulu oluşturulmasına ve tarafların katılımıyla birlikte haziranda dükkanda keşif yapılmasına karar vererek, duruşmayı erteledi.

İddianamede, Birinci'nin teklifiyle, okurlar için yetersiz olan yayın satış bürosunun yerine Kızılay'da daha geniş bir yer satın alınmasına karar verildiği, bunun üzerine Birinci'nin Çankaya Cumhuriyet Mahallesi'ndeki gayrimenkulü satın almak için Günaydın'ı görevlendirdiği ifade edilmişti.

Günaydın'ın gayrimenkul için yaptığı ilk araştırmada 2 milyon 14 bin lira ortalama değer tespit ettiği, sonradan aynı gayrimenkul için "yasal ve makul gerekçesi anlaşılmayacak şekilde" ikinci kez değer tespiti yapıldığı öne sürülen iddianamede, "ikinci tespitte hiçbir objektif kritere uyulmaksızın aynı gayrimenkul için bu sefer 2 milyon 598 bin 535 lira değer tespit edildiği" ifade edilmişti.

Gayrimenkulün satın alınması için oluşturulan komisyonun başkanıyla iki üyenin, değerin piyasa fiyatlarının üstünde olduğu gerekçesiyle satın alma işlemini onaylamayarak şerh düştükleri belirtilen iddianamede, buna rağmen binanın alımından vazgeçilmediği, yasal mevzuata uygun olmadan yapılan ikinci değer tespitine uyularak dükkanın 2 milyon 500 bin liraya satın alındığı ileri sürülmüştü.

İddianamede, sanıkların, önceki gayrimenkul değeri tespitine göre 486 bin lira kamu zararına sebep olarak görevlerini kötüye kullandıkları öne sürülüyor. - ANKARA

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Eski Ttk Başkanı Birinci'nin 'Görevi Kötüye Kullanma' Davası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement