Eskişehir İmsak Vakti: 11 Mayıs Cumartesi İmsak Vakitleri (2019 Ramazan İmsakiyesi) - Son Dakika
Güncel

Eskişehir İmsak Vakti: 11 Mayıs Cumartesi İmsak Vakitleri (2019 Ramazan İmsakiyesi)

Eskişehir İmsak Vakti: 11 Mayıs Cumartesi İmsak Vakitleri (2019 Ramazan İmsakiyesi)

On bir ayın sultanı Ramazan ayından tüm İslam dünyası oruç tutacak. Kültür sanat şehri olarak bilinen Eskişehir'de vatandaşlar orucun başladığı imsak saatlerini merak ediyor. Peki, Eskişehir imsak saati 11 Mayıs 2019 kaçta? Diyanet imsakiye takvimine göre Eskişehir imsak vakti ve daha fazlası haberimizde…

10.05.2019 15:02  Güncelleme: 15:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kardeşliğin vurgulandığı en hayırlı ay da, yoksul ve ihtiyaç sahiplerine yardım edilir. Beraberliğin adı Ramazan ayında oruç tutan Eskişehir, en çok 'Eskişehir iftar saati ve imsak saati kaçta?' konusunu araştırıyor. Eskişehir imsak vakti 2019, 11 Mayıs Eskişehir imsak saati kaçta? Ramazan ayının önemi nedir?

ESKİŞEHİR 11 MAYIS İMSAK VAKTİ

İmsak vakti ile başlanan ve bedenen yapılan ibadetlerden oruç ibadeti, iftar vaktiyle birlikte sonlanır. Yoksulu halini anlayabilmek amacıyla İslam dininde yerine getirilmesi gereken ibadetlerden olan orucun, Eskişehir'de saat kaçta başladığı araştırılıyor. Eskişehir 11 Mayıs 2019 imsak saati 4.00 şeklinde belirtiliyor.

RAMAZAN AYININ ÖNEMİ NEDİR?

Peygamber efendimiz Ramazan ayının önemini şu şekilde vurguladı: "Ramazan ayının ilk gecesi olunca, cennetin bütün kapıları açılır. Ay boyunca bir tane bile kapı kapatılmaz. Allah Teâla, bir çağırıcının şöyle nida etmesini emreder:' Ey iyilik isteyen! Gel ey kötülükte ileri giden! Kendine dikkat et.' Sonra der ki: ' Yok mu bağışlanmak isteyen, o bağışlanacaktır. Yok mu bir şey isteyen, istediği verilecektir. Yok mu tövbe eden, Tövbesi kabul edilecektir.' Bu davetten yer ağarana kadar devam eder."

Ramazan'da bir farzı yerine getirmek, yetmiş farzı yerine getirmek gibidir. O ay sabır ayıdır. Sabrın sevabı ise cennettir. Bu ay yardım ayıdır ve Müslümanın rızkının arttığı bir aydır kim bu ayda bir oruçluya iftar açtırırsa, bir köle azad etme sevabı alır ve günahı bağışlanır. Ayrıca Ramazan ayının başı Rahmet ortası günahlardan bağışlanma ve sonu ise cehennemden azad olma ayı olarak sayılır.

Son Dakika Güncel Eskişehir İmsak Vakti: 11 Mayıs Cumartesi İmsak Vakitleri (2019 Ramazan İmsakiyesi) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement