Eskişehir'de 14 Aralık Operasyonuna Tepki - Son Dakika
Güncel

Eskişehir'de 14 Aralık Operasyonuna Tepki

Eskişehir\'de 14 Aralık Operasyonuna Tepki

Eskişehir Adliye Sarayı'nın önünde toplanan yaklaşık 300 kişi, '14 Aralık Operasyonu'nu protesto etti.

15.12.2014 17:36

Eskişehir Adliye Sarayı'nın önünde toplanan yaklaşık 300 kişi, '14 Aralık Operasyonu'nu protesto etti.

Aralarında dün Eskişehir'de gözaltına alınarak İstanbul'a götürülen STV'de yayınlanan 'Sungurlar' dizisinin yapımcısı Salih Asan'ın eşi Şengül Asan'ın da bulunduğu kalabalık, öğle saatlerinde Adliye Sarayı'nın önünde toplandı. Sık sık 'Diziden korkma, Allah'tan kork', 'Özgür basın susturulamaz', 'Alnımız ak, başımız dik' ve 'Asla boyun eğmeyeceğiz' ve 'Susma sustukça sıra gelecek' şeklinde slogan atan grupta yeralan bazı kadınlar Kuran okudu.

Grup adına basın açıklamasını gözaltındaki yapımcı Salih Asan'ın avukatı Selamet Şen okudu. Türkiye Cumhuriyeti'nin demokratik bir hukuk devleti olduğunu söyleyen avukat Şen şöyle davam etti:

"Yargının işleyişi 17-25 Aralık yolsuzluk operasyonlarından sonra alt üst olmuştur. Yeni sulh ceza hakimleri ihdas edilerek, bu hakimlerin verdiği kararlar etkili bir denetimden uzak tutularak ve hakim, savcılar sürülerek yeni Türkiye adı altında hukuk ve insan hakları çiğnenmektedir. Gelinen noktada ülkemizde bağımsız yargıdan bahsetmek mümkün değildir. En son 14 Aralık operasyonu ile yargıya müdahalenin toplum hayatında doğurduğu olumsuzlukları bir kez daha görmekteyiz. 4 yıl önce çekilen ve yayınlanan bir dizinin yapımcısı, senaristi, yönetmeni ve senarist yardımcısı da gözaltına alınmıştır. Bu dizi yayınlandığı dönemde iki bakan tarafından takdir edilmiş, ailecek izlediklerine dair beyanları da basına yansımıştır. 4 yıl önce takdire mazhar olan bir yapım hakkında iktidar sahiplerinin bakış açısı değiştiğinde soruşturma açılması manidardır. Bu operasyonun zamanlama açısından bir algıyı yönetme operasyonu, hedef aldığı kişilere bakıldığında bir intikam operasyonu, ülkeye vermek istediği mesaja bakıldığında ise bir gözdağı operasyonu olduğu görülecektir. Türkiye Cumhuriyeti'nin demokratik hukuk devleti olduğuna olan inancımız doğrultusunda, haklarımızı hukuk içerisinde aramaya ve savunmaya devam edeceğimizi, haksızlık karşısında susmayacağımızı, baskılara boyun eğmeyeceğimizi ve zalimlerin karşısında mazlumların, mağdurların yanında olacağımızı kamuoyuna bildiririz."

YÖNETMEN ASAN'IN EŞİ: SUÇSUZLUĞUNA GÜVENİYORUM

Yapımcı Salih Asan'ın eşi Şengül Asan da konuşmasında eşinin Eskişehir'de gözaltına alınıp İstanbul'a götürüldüğünü belirterek, "Şu anda görünen bir problem yok ama yeni kanuna göre dosyanın tamamına erişime bir yasak varmış. Avukatlar dosyanın tamamına erişemedikleri için tam içeriğini de bilmiyorlar. Bildikleri de televizyona yansıyanlar. Dizi senaryosunda 4 yıl önce geçen bir kelimeden dolayı. Bir suçu yok bekliyoruz. Bu gündemi değiştirme operasyonu. 17-25 Aralık haftasını bununla geçiştireceğiz. Şimdi bunu konuşuyoruz. Eşimin suçsuzluğuna güveniyorum. İnşallah 3 gün içinde, gözaltı süreci sonuçlandığında sağ salim çıkacağına inanıyorum. Tertemiz girdi, tertemiz geri çıkacak" dedi.

STV'nin dizi film yapımcılarından Melih Sezgin de "Operasyonu bekliyorduk. Twitter'dan belli olmuştu. Hepsi çalışma arkadaşlarım. Yapımcısından,yardımcı yönetmenine, senaristine kadar hepsi düzgün insanlar. Adam gibi adamlar. Üç kağıtla, dolapla dümenle işi olmayan insanlar. Zaten soruşturmanın sonunda belli olacak ki kimsenin bir suçu yok. İfadesi alınanlar da serbest bırakılıyor. Dönem dönem böyle şeyler oluyor. Biz işimizi yapıyoruz. Alışkınız bu konulara, yapılacak bir şey yok. Bundan bir şey çıkmayacağını muhtemelen yapanlar da biliyor. 17 Aralık'ın seneyi devriyesi mi denir artık. Bu tarihe denk gelmesi biraz manidar" diye konuştu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Eskişehir'de 14 Aralık Operasyonuna Tepki - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement