Eskişehir'de Özgecan İçin Yürüyüş Düzenlendi - Son Dakika
Güncel

Eskişehir'de Özgecan İçin Yürüyüş Düzenlendi

Eskişehir\'de Özgecan İçin Yürüyüş Düzenlendi

ESKİŞEHİR (İHA) – Mersin’in Tarsus ilçesinde üniversite öğrencisi Özgecan Aslan’ın vahşice öldürülmesi nedeniyle Eskişehir’de düzenlenen yürüyüşe katılan kadınlar gözyaşlarına boğuldu.

16.02.2015 17:45

ESKİŞEHİR (İHA) – Mersin'in Tarsus ilçesinde üniversite öğrencisi Özgecan Aslan'ın vahşice öldürülmesi nedeniyle Eskişehir'de düzenlenen yürüyüşe katılan kadınlar gözyaşlarına boğuldu.

Vahşice öldürülen 20 yaşındaki üniversite öğrencisi Özgecan Aslan için Eskişehir'de protesto yürüyüşü yapıldı. İsmet İnönü Caddesi'nde toplanan grup, sloganlarla Hamamyolu Caddesi üzerindeki Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü'ne yürüdü. Yürüyüşün ardından Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu adına açıklama yapan Fatma Kurt, platform olarak yıllardır kadın cinayetleri davalarını yakından takip ettiklerini söyledi. Kurt, "Bizler Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu olarak yıllardır kadın cinayetleri davalarının takibini yapıyoruz. Yaşama hakları için mücadele eden kadın kardeşlerimiz ile birlikte mücadele ediyoruz. Kadınların uğradığı şiddetin son noktası olan kadın cinayetlerini durdurmak için bütün haklarımızla beraber en temel hakkımız olan yaşama hakkımızı alabilmek için mücadele ediyoruz" dedi.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam'ın istifa etmesi gerektiğini ifade eden Kurt, "Özgecan kardeşimizin ölümü ve ölüm şekliyle beraber toplumun vicdanına dokunmuş bir durum ortaya çıkmıştır. Bugün geldiğimiz son nokta Özgecan kardeşimizin yakılarak öldürülmesidir. Biz de buradan diyoruz ki siz bu işi yapamadınız, Ayşenur İslam istifa etsin. Bizler kadın mücadelemizin çözüm önerileri ile birlikte kadınların kurtuluşunun geleceğini biliyoruz, bunu getirmek istiyoruz" diye konuştu.

Açıklama sırasında bazı kadınlar gözyaşlarına hakim olamadı. - ESKİŞEHİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Eskişehir'de Özgecan İçin Yürüyüş Düzenlendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement