Eşme Planları Tekrar Halkla Paylaşıldı - Son Dakika
Güncel

Eşme Planları Tekrar Halkla Paylaşıldı

Eşme Planları Tekrar Halkla Paylaşıldı

Kartepe Belediyesi Plan ve Proje Müdürlüğü Eşme'de kesinleşen uygulama imar planlarını bölge halkı ile paylaşmaya devam ediyor.

12.04.2012 21:49  Güncelleme: 21:48

Eşme'de gerçekleşen toplantıda konuşan Belediye Başkanı Şükrü Karabalık, yine toplantıya ihtiyaç duyulması durumunda tekrar gelmeye hazır olduğunu ifade etti.

Kartepe Belediye Meclisi'nde onaylanan Eşme yerleşimi 1/1000 ölçekli uygulama imar planları daha sonra 5216 sayılı yasa gereği 15.12.2011 tarih ve 684 sayılı kararı ile Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Meclisi'nde görüşülüp onaylanmıştı. Kesinleşen uygulama imar planlarına itiraz süresi içinde 698 Eşmeli itiraz dilekçesi verdi. İtirazların fazla olması sonrası, Eşme halkı tarafından imar planlarının daha iyi anlaşılması amacıyla düzenlenen bilgilendirme toplantılarına önceki akşam sahil kahvesinde devam edildi.

Kartepe Belediye Başkanı Şükrü Karabalık'ın ev sahipliğinde gerçekleşen bilgilendirme toplantısında Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Daire Başkanı Gökmen Mengüç, Kartepe Belediyesi Başkan Yardımcıları Bali Holat, Zafer Arat, Efkan Atmaca, Mehmet Filiz, meclis üyeleri, daire müdürleri, Eşmenin muhtarları ve bölge halkı hazır bulundu.

Eşme'nin çevre düzeni planlarının Eşme'de halkına tanıtımına devam edilen toplantıda Başkan Karabalık, "Yapılan uygulama imar planı ile ilgili yanlış bilgilendirmeler nedeniyle bu akşam yeniden bir araya geldik. Sürecin iyi anlaşılması için siyasi parti temsilcilerini bile davet ettiğimiz bu toplantıda en iyi planı ortaya çıkarmak için halkımızın ayağına geldik. Yine toplantıya ihtiyaç duyulması durumunda tekrar gelmeye hazırız" dedi.

Eşme'nin, planlaması en zor bölgelerden biri olduğunu belirten Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Daire Başkanı Gökmen Mengüç de, planların Kıyı Kenar Çizgisi ve Su Kirliliği Yönetmeliklerine göre yapıldığını kaydetti. Mengüç, planlama süreci ve yaşanan sıkıntıları anlattığı bilgilendirme toplantısında soruları da yanıtladı.

Titiz bir çalışma ile ortaya çıkan planlarla ilgili itirazların değerlendirileceğini belirten Mengüç, "Özellikle ağaçlandırma alanı olarak gösterilen meyve bahçelerinin istenildiği takdirde mutlak tarım alanına çevirme konusunda siz değerli Eşmelilere söz veriyorum.

Mevzuatın elverdiği ölçüde yapabileceğimizi yapacağız. Eşme'de doğal karakterin korunması için sizlerin yaptığını saygıyla kabul edip sizlerle gurur duyuyorum. Sizin bu isteğiniz bizim için de emirdir" dedi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Eşme Planları Tekrar Halkla Paylaşıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement