Evlerinin Kura Çekim Törenlerini İptal Ettirdiler - Son Dakika
Güncel

Evlerinin Kura Çekim Törenlerini İptal Ettirdiler

Mersin'in Anamur ilçesinde Ormancı, Sarıağaç ve Akine köylerine inşa edilen toplam 326 konut için yapılacak kura çekimi, hak sahiplerinin itirazı üzerine iptal edildi.

29.10.2014 16:50  Güncelleme: 14:28

Mersin'in Anamur ilçesindeki Alaköprü Barajı iskan çalışmaları kapsamında Ormancı, Sarıağaç ve Akine köylerine inşa edilen toplam 326 konut için yapılacak kura çekimi, hak sahiplerinin itirazı üzerine iptal edildi.

Kuranın ilk ayağı olan Akine köyünde 132 hak sahibinin konutlarını belirlemek üzere noter huzurunda toplantı düzenlendi.Toplantıya, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Yapı İşleri Genel Müdür Yardımcısı İbrahim Üner ve İskan Daire Başkanı Altan Özmen ile diğer yetkililer katıldı.

Hak sahipleri, konutların ve altyapı çalışmalarının tamamlanmadığını, çevre düzenlemelerinin yapılmadığını ve kendilerine söz verilen 4 bin 500 metrekarelik tarımsal parsellerin tahsis edilmediğini belirterek, bu eksiklikler giderilmeden kura çekimine karşı olduklarını söylediler.Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Yapı İşleri Genel Müdür Yardımcısı Üner, kura çekiminin sadece yerlerin belirlenmesi amacıyla yapılacağını, kamulaştırma sürecinin devam ettiğini ve eksikliklerin tespit edilerek giderileceğini söyledi.

Hak sahiplerinin eksiklikler giderilene kadar kura çekimine katılmayacaklarını açıklamaları üzerine kura çekimi iptal edildi. Jandarma ekipleri, toplantı alanında güvenlik önlemi aldı.

Evlerinin Kura Çekim Törenlerini İptal Ettirdiler
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Evlerinin Kura Çekim Törenlerini İptal Ettirdiler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement