Ezidilerin Tek İstekleri Şengal Dağı'ndakilerin Kurtarılması - Son Dakika
Güncel

Ezidilerin Tek İstekleri Şengal Dağı'ndakilerin Kurtarılması

Ezidilerin Tek İstekleri Şengal Dağı\'ndakilerin Kurtarılması

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanları Gültan Kışanak ve Fırat Anlı, Ezidi ailelerini kaldıkları yerlerde ziyaret edip çalışmaları yerinde denetledi.

18.08.2014 20:45

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanları Gültan Kışanak, Fırat Anlı, Bağlar Belediyesi Eş Başkanı Eşref Güler, Büyükşehir Meclis üyeleri, Destek Hizmetler Daire Başkanı Mehmet Kaya, Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürü Ferdi Altun ve ile birlikte Bağlar Belediyesi Spor Salonu'na giderek Ezidi aileleri ziyaret etti.

ACER: BÜTÜN İHTİYAÇLARI KARŞILANIYOR

Bağlar Belediyesi Spor Salonu'nda 33 aile toplamda 270 kişi kalıyor. Bağlar Belediyesi Eş Başkan Yardımcısı Yüksel Aslan Acer, ailelerin tüm ihtiyaçlarının karşılandığını ifade ederek, her gün 3 öğün yemek verildiğini, diş macunu, deterjan, bebek maması, bebek bezi, vb. günlük ihtiyaçları ailelere dağıttıklarını söyledi.

Çocuklar ve gençler için de sosyal etkinlikler düzenlendiğini ifade eden Acer, tüm çocuklara oyuncaklar dağıtıldığını bildirdi. Acer, kadınlar için de Kardelen Kadın Evi psikologlarının kadınlarla birebir görüşerek danışmanlık hizmeti sunduğunu kaydetti. Acer acil ihtiyaç olarak da çay şekeri, çocuk bezi ve maması, iç çamaşırı, kadın pedi, havlu, çocuk tişörtleri, kişisel temizlik malzemeleri olduğunu söyledi.

YABANCI YERE DEĞİL EVİMİZE GELDİK

Kışanak, Anlı ve beraberindekiler aileleri ziyaret ederek sorunlarını dinleyerek çocukları sevdi. Eş Başkan Anlı, Ezidi Ailelere "Misafir değilsiniz, ev sahibisiniz. Eksikliğimiz olursa kusura bakmayın. Sonuna kadar beraber olacağız" dedi. Anlı, bir aileye "Bir ihtiyacınız var mı?" sorusuna aile "Şengal Dağı'ndaki Ezidilerin kurtulması" şeklinde cevap verdi. Eş başkanlara geldiklerinden dolayı teşekkür eden aileler, "Buraya gelmekten memnunuz, gelirken yabancı bir yere geldiğimizi düşündük ama yanılmışız, biz kendi evimize geldik" dedi.

Daha sonra eş başkanlar ve beraberindekiler Diyarbakır Ticaret Odası'nda kalan Ezidi aileleri ziyaret etti. Ticaret Odası da aileleri İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'nin kampüsünde ağırlıyor. Toplam 190 kişinin kaldığı kampüste Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mesut Altun ve yönetim kurulu üyeleri de hazır bulundu. Oda yöneticileri ailelerin her türlü ihtiyaçlarının karşılandığını ifade etti.

MERAK ETMEYİN ORASI ALINACAK

Kadınlarla görüşen Kışanak "Buraya nasıl geldiklerini" sordu. Kadınlar, "Namus için buraya geldik. çevre köylerdeki Arapların da IŞİD'le birlik olduklarını, mallarını çaldıklarını" söylediler. "Sorunların hepsini biliyoruz" diyen Kışanak, "Bu savaşı, bu katliamı hiçbirimiz kabul etmiyoruz. Merak etmeyin orası alınacak, sorunlar çözülecek, korkmayın" diye konuştu.

Daha sonra Eş Başkan Kışanak, beraberindekilerle birlikte Kayapınar Belediyesi Spor Kompleksi'ndeki aileleri ziyaret etti. Kışanak'ı spor yöneticileri karşıladı. Burada 146 kişiden oluşan 29 ailenin kaldığı bilgisini alan Kışanak, Diyarbakır'da doğan bebek Dilan Amed'i ve annesini ziyaret edip geçmiş olsun dileklerini sundu. Kışanak, spor tesislerinde oynayan çocukları da ziyaret ederek kız çocuklarıyla birlikte basketbol oynadı.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel Ezidilerin Tek İstekleri Şengal Dağı'ndakilerin Kurtarılması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement