Fatih Camisinde ABD'nin Hava Saldırısı Protesto Edildi - Son Dakika
Güncel

Fatih Camisinde ABD'nin Hava Saldırısı Protesto Edildi

Fatih Camisinde ABD\'nin Hava Saldırısı Protesto Edildi

ABD güçlerinin Suriye’deki hava saldırıları Fatih Camisi’nde protesto edilirken, hayatını kaybedenler için gıyabi cenaze namazı kılındı.

26.09.2014 16:44

ABD güçlerinin Suriye'deki hava saldırıları Fatih Camisi'nde protesto edilirken, hayatını kaybedenler için gıyabi cenaze namazı kılındı.

Çeşitli derneklere mensup bir grup eylemci, Cuma namazı sonrası ABD'nin Suriye topraklarında gerçekleştirdiği saldırıları kınadı. Hava saldırılarında hayatını kaybedenler için gıyabi cenaze namazı kılınırken, Türkiye'nin Suriye topraklarında 'Koalisyon Güçleri' adlı emperyalist saldırganlara destek çıkmaması istendi.

Özgür Düşünce ve Eğitim Hakları Derneği (ÖZGÜR-DER) Yönetim Kurulu Başkanı Rıdvan Kaya, namaz sonrası yapılan eylemde basın açıklamasında bulundu.

Kaya, "Bir kere daha Emperyalist ABD topraklarımızda katliam yapıyor. Tam 3,5 yıldır Esed katilinin tanklarla, sukutlarla, varil bombalarıyla katlettiği Suriye halkı bugünde ABD ve uşaklarının havadan ve denizden yolladığı füzelerle katlediliyor. Bu katliamların gerekçesini şöyle açıklıyorlar. Diyorlar ki: 'terörle savaşıyoruz.' Evet biz sizin terörden ne kastettiğinizi iyi biliyoruz. Sizin literatürünüzde zulme, zorbalığa ve adaletsizliğe boyun eğmemenin adı terördür" diye konuştu.

IŞİD bahane edilerek İslami direnişçilerin baskı altına alınmak istendiğini ifade eden Kaya sözlerini şöyle sürdürdü: "Biz özetle ABD'nin Irak'ta ve şuan devam etmekte olan Suriye operasyonlarının IŞİD'i bahane ederek bölgedeki İslam'i Direnişçileri baskı altına alması gibi eylemlerinin olduğunu, bu noktada Türkiye'nin kesinlikle bu uluslar arası ittifak adı verilen ABD öncülüğündeki koalisyona dahil olmaması gerektiğini düşünüyoruz. Şurada şu soru net olarak sorulabilir. Sürekli bu önümüze getiriliyor. IŞİD'e karşı ne yapılacak? IŞİD sorunu nasıl çözülecek? IŞİD sorununa karşı Türkiye ne yapmayı düşünüyor diye. Onlara şu soruyu sormamız lazım. 3.5 yıldır devam etmekte olan Esed rejimine karşı kim ne yapmayı düşünüyor? Esed rejiminin ortaya çıkardığı sorunları nasıl çözmeyi düşünüyorsunuz? Önce bu sorulara cevap verin. Bu sorunun cevabını verdikten sonra. IŞİD konusunu tartışabiliriz. Bu sorun çözülmeden ki çözülmeyeceğini biliyoruz. Çünkü ABD'nin böyle bir derdi yoktur. Irak'ta yaşanan bütün katliamların bir numaralı sebebi olan ABD'nin ve Suriye'de 3.5 yıldır devam etmekte olan bu katliama göz yuman ABD'nin kendisini işte bugün insanlık adına adalet adına bölge barışı adına adım atıyor gibi sunmasının büyük bir aldatmaca olduğunu büyük bir yalan olduğunu ve Türkiye'nin de asla bu tuzağa çekilmemesi gerektiğini vurgulamak isterim"

Şöyle bir şey var IŞİD'le alakalı olarak elbetteki bugüne kadar değişik eylemlerimizde ve açıklamalarımızda IŞİDin yaptğı eylemleri sürdürdüğü tutumu lanetledik. Kesinlikle benimsemiyoruz eleştiriyoruz buna karşı çıkıyoruz. Fakat IŞİD'i bahane ederek ABD'nin ortaya çıkarttığı tablonun şöyle bir çelişkisi var. IŞİD'i gündeme getirenler nedense Esed'in yaptığı katliamları gündeme getirmiyorlar. IŞİD'in öldürdüğü insan sayısı Esed'in öldürdüğü insan sayısının bugüne kadar %1'i bile değilken

Cuma Namazı sonrası kılınan gıyabi cenaze namazı ve yapılan protestoların ardından cemaat olaysız şekilde dağıldı. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Fatih Camisinde ABD'nin Hava Saldırısı Protesto Edildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement