Fetö Yalanı ile Dolandırıldığını Polis Parasını Teslim Edince Anladı - Son Dakika
Güncel

Fetö Yalanı ile Dolandırıldığını Polis Parasını Teslim Edince Anladı

Fetö Yalanı ile Dolandırıldığını Polis Parasını Teslim Edince Anladı

KONYA'da kendilerini polis olarak tanıtıp telefonlaaradıkları emekli 63 yaşındaki Mustafa Orhan B.'yi, "Fethullahçı Terör Örgütü (FETÖ), sizin hesabınızdaki paraları ele geçiriyor" diyerek 181 bin lira para ve 20 bin lira değerinde altını dolandıran 2 kişi, kentten kaçmak isterken polisin...

04.11.2016 10:34

KONYA'da kendilerini polis olarak tanıtıp telefonla

aradıkları emekli 63 yaşındaki Mustafa Orhan B.'yi, "Fethullahçı Terör Örgütü (FETÖ), sizin hesabınızdaki paraları ele geçiriyor" diyerek 181 bin lira para ve 20 bin lira değerinde altını dolandıran 2 kişi, kentten kaçmak isterken polisin dikkati sayesinde yakalandı. Dolandırıldığından haberi olmayan Mustafa Orhan B., paraları kendisine teslim edilince olayın farkına vardı.

Konya'da geçtiğimiz 2 Kasım günü emekli Mustafa Orhan B.'yi telefonla arayan bir kişi kendisini polis olarak tanıtarak, "Fetullahçı Terör Örgütü, sizin hesabınızdaki paraları ele geçiriyor. Paranızı çekip, göndereceğimiz polise teslim edin"dedi. Mustafa Orhan B., evine gelen polis sandığı kişiye, evde bulunan 2 bin lira ile 20 bin lira değerindeki altınları verdi. Daha sonra da bir bankadaki 93 bin lirası ve bir başka bankadaki 86 bin lirasını çekip, polis sandığı dolandırıcılara teslim etti.

POLİSİN DİKKATİ YAKALATTI

Mustafa Orhan B.'den 181 bin lira para ve 20 bin lira değerinde altınları alan 2 kişi, 16 RN 002 plakalı otomobille kentten ayrılmak için yola çıktı. Konya- Adana karayolu kent merkezi çıkışında yol kontrol uygulaması yapan polis, şüphe üzerine aracı durdurup arama yaptı. Yapılan aramada 140 bin lira para ve altınları bulan polis, durumdan şüphelendi. Ardından sürücü 29 yaşındaki Ahmet Çimen ile 22 yaşındaki Hamdullah Çakır'ın kimliklerinin Genel Bilgi Toplama (GBT) sorgulamasında, Çimen'in kısa bir süre önce telefon dolandırıcılığı suçundan tutuklu bulunduğu cezaevinden tahliye olduğunu saptadı. Polis, otomobilde bulunan para ve altınların telefonla dolandırılarak elde edildiği şüphesi üzerine 2 kişiyi gözaltına aldı. 2 kişi, Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği'nde yapılan sorgulamada para ve altınları Mustafa Orhan B.'den telefonla dolandırıcılık yöntemiyle aldıklarını itiraf etti. 2 kişi, Bursa'nın Mudanya ilçesinde de yaşlı bir kadından yine aynı yöntemle 10 bin lira dolandırdıklarını söyledi.

"KİMİN ANASINA, BACISINA BAKMIŞIZ"

Şüpheliler yapılan sorgulamanın ardından sağlık kontrolünden geçirilip, adliyeye sevk edildi. Şüphelilerden biri sağlık kontrolünün ardından basın mensuplarına, "Kimin anasına, bacısına bakmışız çek oğlum, çek. Güzel pozlar çek" dedi. 2 kişi çıkarıldığı mahkemece tutuklanırken, otomobilde bulunan 140 bin lira ile altınlar Mustafa Orhan B.'ye teslim edildi. Mustafa Orhan B.'nin, emniyet müdürlüğüne çağrılıp, paraları teslim edilince, dolandırıldığını anladığı belirtildi.

- Konya

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Fetö Yalanı ile Dolandırıldığını Polis Parasını Teslim Edince Anladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement