Finansal Kiralama, Faktoring ve Finansman Şirketleri Birliği Başkanı Özger Oldu - Son Dakika
Güncel

Finansal Kiralama, Faktoring ve Finansman Şirketleri Birliği Başkanı Özger Oldu

Finansal Kiralama, Faktoring ve Finansman Şirketleri Birliği Başkanı Özger Oldu

Finansal Kiralama, Faktoring ve Finansman Şirketleri Birliği'nin ilk Başkanlığına, Vakıf Finansal Kiralama AŞ Genel Müdürü Osman Zeki Özger seçildi.

01.11.2013 12:23

Finansal Kiralama, Faktoring ve Finansman Şirketleri Birliği'nin ilk Başkanlığına, Vakıf Finansal Kiralama AŞ Genel Müdürü Osman Zeki Özger seçildi.

Birlik'ten yapılan açıklamaya göre, 6361 sayılı Finansal Kiralama, Faktoring ve Finansman Şirketleri Kanunu'nun yürürlüğe girmesinin ardından kurulan Finansal Kiralama, Faktoring ve Finansman Şirketleri Birliği, 30 Ekim'de yaptığı ilk yönetim kurulu toplantısında, Yönetim Kurulu Başkanlığı'na Özger'i seçti.

Aynı toplantıda, Strateji Faktoring AŞ Genel Müdürü Nejat Zafer Ataman ve Man Finansal Services Tüketici Finansmanı AŞ Genel Müdürü Vahit Altun da Başkan Vekilliği görevine getirildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Osman Zeki Özger, banka dışı finansal kurumların geçen yıl yüzde 16 büyüme ile 50,1 milyar lira aktif büyüklüğüne ulaştığını belirtti.

Özger, 6361 sayılı Finansal Kiralama, Faktoring ve Finansman Şirketleri Kanunu'nun Türkiye finansal sisteminin gelişmesi, çeşitlenmesi ve derinleşmesi açısından atılan önemli bir adım olduğunu kaydederek, "13 Aralık 2012 tarihinde yürürlüğe giren kanun her üç sektör için kısa vadede kaldıraç etkisi yaratacak ve ülke ekonomisinin 2023 hedeflerinin tutturulmasına çok ciddi katkıda bulunacağına inananıyorum" değerlendirmesini yaptı.

Üyelerin ortak hareketi sonucu Birliğin güçlü bir yapıya sahip olacağını vurgulayan Özger, "Birlik olarak Türkiye'de banka dışı finansal sektörün toplam ekonomideki payının arttırılması için çalışmayı, ülkemizdeki finansman kaynaklarını çeşitlendirmeyi, üyelerimizce sağlanan alternatif finansman olanaklarını yaygınlaştırmayı, çeşitli sektörlerle üyelerimiz arasındaki karşılıklı anlayış ve işbirliğini geliştirmeyi, sektörümüzdeki uygulamalarda yeknesaklığı sağlamayı ve eğitim faaliyetlerini düzenlemeyi hedefliyoruz. Ülke ekonomimiz için büyük önem taşıyan 6361 sayılı yasanın çıkmasını sağlayan hükümetimize, söz konusu yasayı çıkaran Yüce Meclisimize ve emeği geçen herkese Yönetim Kurulu adına teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Finansal Kiralama, Faktoring ve Finansman Şirketleri Birliği Başkanı Özger Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement