Fotoğrafın Coşkusu Bursa'yı Sardı - Son Dakika
Güncel

Fotoğrafın Coşkusu Bursa'yı Sardı

Fotoğrafın Coşkusu Bursa\'yı Sardı

'Hayatın Renkleri' temasıyla gerçekleştirilen 'Uluslararası Fotoğraf Festivali', Cumhuriyet Caddesi'nde fotoğrafseverlerden ve vatandaşlardan yoğun ilgi gören bir kortejle başladı.

07.10.2013 09:58

Fotoğrafa gönül veren sanatçılar ve sanatseverlerle dünyaca ünlü fotoğraf sanatçılarının karelerini Bursa'da bir araya getiren '3. Uluslararası Bursa Fotoğraf Festivali', Cumhuriyet Caddesi'nde düzenlenen coşkulu kortejle başladı.

Dünyanın ikinci büyük fotoğraf festivali olarak gösterilen ve Türkiye'nin görsel tarihinin oluşturulmasına katkı koyan Uluslararası Bursa Fotoğraf Festivali (FotoFest), 5-12 Ekim tarihleri arasında dünyanın en önemli fotoğraf sanatçılarını ve fotoğraf tutkunlarını 3. kez Bursa'da bir araya getiriyor. Paris ve Ortadoğu arasındaki tek fotoğraf festivali olan ve 'Hayatın Renkleri' temasıyla düzenlenen Fotofest, Bursa'yı ve Bursalıları fotoğraf sanatının en güzel örnekleriyle buluşturmaya başladı.

Büyükşehir Belediyesi, Bursa Kent Konseyi (BKK) ve Bursa Fotoğraf Sanatı Derneği (BUFSAD) işbirliğiyle hayata geçirilen '3. Uluslararası Bursa Fotoğraf Festivali' (FotoFest), Cumhuriyet Caddesi İnönü Kavşağı'ndan Zafer Plaza önündeki Zafer Meydanı'na kadar uzanan kortejde renkli görüntülere imza attı. Büyükşehir Belediyesi Bandosu ve tarihi Bursa Mehter Takımı'nın konserleriyle katılımcılara eğlenceli anlar yaşatan festival, Hacivat ile Karagöz ve tahtabacak gösterileriyle daha da eğlenceli bir görünüme kavuştu.

"Hayatın renklerine göz atacağız"

Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Atilla Ödünç, coşkulu kortejin ardından Zafer Meydanı'nda yapılan törende, Bursa'nın önemli bir festivale daha adını yazdırdığını söyledi. Başkanvekili Ödünç, festivalin önemine değinerek, "Bursa FotoFest, bir hafta boyunca hayatın tüm renklerini Bursalı sanatseverlerle buluşturacak. Bazen tek bir karesinde hayata dair pek çok şey anlatılır. Festivalde, bizler de yaşamın farklı detaylarına göz atacağız" dedi.

Dünyaca ünlü sanatçıların fotoğrafları Bursa'da

Bursa Kent Konseyi Başkanı Semih Pala, festivalin gerçekleşmesine büyük destek veren Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe'ye teşekkür ederek, fotoğraf gönüllülerinin Bursa'da dünyanın seçkin fotoğraflarını izleme şansı bulduğuna işaret etti. Bursa FotoFest'te dünyanın en büyük fotoğraf sergisinin açıldığını söyleyen Pala, "FotoFest ile Bursa'nın gücünü hep birlikte görüyoruz. Bursa olarak dünya çapında bir organizasyona imza attık. Bursa Kent Konseyi'nin aktif gücüyle Büyükşehir Belediyesi'nin destekleriyle ve gönüllülerimizin emekleriyle önemli bir organizasyonu gerçekleştiriyoruz. Bursa'da yaklaşık 10 bin fotoğraf, meraklılarıyla buluşuyor" diye konuştu.

BUFSAD Başkanı Zafer Kocabey ise Bursa'da FotoFest'in kurumsal bir kimlik kazandığını ifade ederek, Büyükşehir Belediyesi ve Bursa Kent Konseyi'ne organizasyondan ötürü teşekkür etti. Konuşmaların ardından fotoğraf filmi keserek açılışı yapan protokol, Zaman Gazetesi fotoğrafçılarının fotoğraf sergisini de ilgiyle gezdi.

Festival kapsamında hazırlanan, 222 fotoğraf sanatçısının 2 bine yakın fotoğrafının yer aldığı 'dünyanın en büyük fotoğraf sergisi' de Ekim ayı sonuna kadar 86 sergi ile Merinos AKKM Fuar Alanı'nda izlenebilecek. Sergilerde, dünya fotoğrafının önemli isimleri Bruno Barbey, Thomas Hoepker, Gael Turine, Christopher Morris, Massimo Mastrorillo, Davide Monteleone, Marcus Bleasdale, Werner Bischof ve Türk fotoğrafının önemli isimleri Kamil Fırat, Kutup Dalgakıran ve Nihal Gündüz'ün fotoğrafları da görülebilecek.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Fotoğrafın Coşkusu Bursa'yı Sardı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement