Fransa, Işid'le Mücadelede Destek İstedi - Son Dakika
Güncel

Fransa, Işid'le Mücadelede Destek İstedi

Fransa, Işid\'le Mücadelede Destek İstedi

Fransa Dışişleri Bakanı Fabius, İran da dahil olmak üzere tüm bölge ülkelerine ve BMGK'nın 5 daimi üyesine IŞİD ile mücadeleye destek olmaya davet etti.

20.08.2014 19:33

Fransa Dışişleri Bakanı Laurent Fabius, İran ve Arap ülkeleri ile Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin (BMGK) 5 daimi üyesine terör örgütü Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) ile ortak mücadeleye destek olmaları çağrısında bulundu.

Fransa meclisinde konuşan Fabius, "İstiyoruz ki bütün bölge ülkeleri, arap ülkeleri, aynı zamanda İran ile BMGK'nin 5 daimi üyesi IŞİD ile ortak mücadeleye destek olsunlar" dedi.

Amerikalı gazeteci James Foley'nin IŞİD terör örgütünce infaz edildiği iddiasına da değinen Fabius,"Doğrulandığı takdirde bu aşağılık suikast, barbarlık halifeliğinin gerçek yüzünü göstermiştir" diye konuştu. Fabius, IŞİD'in terörü Avrupadaki cihat yanlılarının dikkatini çekmek için bir araç olarak kullandığını vurguladı.

Fabius, ayrıca IŞİD'in daha önce terör örgütünün yöneticilerini serbest bırakan Suriye Devlet Başkanı Beşar Esed tarafından korunduğunu belirtti. - Ile-de-France

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Fransa, Işid'le Mücadelede Destek İstedi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement