Galatasaray Üniversitesi'ndeki Yangın - Son Dakika
Güncel

Galatasaray Üniversitesi'ndeki Yangın

Galatasaray Üniversitesi\'ndeki Yangın

Galatasaray Üniversitesi'nde çıkan yangın, kısmen kontrol altına alındı.

23.01.2013 00:11

Galatasaray Üniversitesi'nde çıkan yangın, kısmen kontrol altına alındı.

Üniversitenin Ortaköy'deki kampüsünde tarihi ahşap binada çıkan yangına, çok sayıda itfaiye ekibi karadan ve denizden müdahale etti. Rüzgarın etkisiyle büyüyen yangın, itfaiye ekiplerinin 2,5 saatlik çalışmasın sonucu kısmen kontrol altına alındı. Yangın sırasında çökmeler yaşanırken, alevlere müdahale eden itfaiye erlerinden birkaçı dumandan etkilendi. Olay yerine tedbir amaçlı ambulanslar sevk edildi.

Bir televizyon kanalındaki canlı yayına bağlanarak yangınla ilgili bilgi veren Galatasaray Üniversitesi Rektörü Ethem Tolga, yangının elektrik kontağından çıktığını tahmin ettiklerini söyledi.

Tolga, "19.00 civarında bir öğretim üyemizin odasında elektrik kontağı nedeniyle bir duman söz konusu oluyor. Yangın alarmı çalıyor, güvenlik görevlileri hemen gelip yangını söndürüyor. Daha doğrusu ortada alev bile yok, dumanlı yere köpük sıkarak müdahale ediliyor. İhbar üzerine gelen itfaiye, yangın söz konusu olmadığı için, yanı bitti kabul ederek zabıt tutuyor. Bu sırada çatıdan dumanlar çıkıyor ve alevler büyüyor. Bina büyük ölçüde ahşap bina, çok eski kuru tahtalarımız var, bu nedenle söndürülmesi zor oluyor" dedi.

Galatasaray Üniversite Öğrenci Birliği Başkanı Firdevs Sarı, "Üzüntüyle izlemekteyiz. Öğrencilerle uğraşmaktan kendi okuluna sahip çıkamayan rektör ve yetkililerin hesap vermesini istiyoruz. Haydarpaşa senaryosu tekrarlanmak isteniyor. Biz buna izin vermeyeceğiz, okulun tadilat yapılıp tekrar eğitime açılmasını istiyoruz" dedi. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Galatasaray Üniversitesi'ndeki Yangın - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement