Galatasaraylı Öğrenciler, Fransa'yı Protesto Etti - Son Dakika
Güncel

Galatasaraylı Öğrenciler, Fransa'yı Protesto Etti

Galatasaraylı Öğrenciler, Fransa\'yı Protesto Etti

Galatasaray Üniversitesi'nden bir grup öğrenci, AK Parti ve CHP Gençlik Kolları'nın da desteği ile Fransız Konsolosluğu önünde, üzerinde Türkçe ve Fransızca, 'Özgürlük, eşitlik, kardeşlik' yazılı çelenk bırakarak, Soykırım İnkar Yasası'nı...

20.01.2012 16:43

Galatasaray Üniversitesi'nden bir grup öğrenci, AK Parti ve CHP Gençlik Kolları'nın da desteği ile Fransız Konsolosluğu önünde, üzerinde Türkçe ve Fransızca, 'Özgürlük, eşitlik, kardeşlik' yazılı çelenk bırakarak, Soykırım İnkar Yasası'nı protesto etti.

Fransız Konsolosluğu'nun önünde saat 15.00'te basın açıklamasını okuyan Galatasaray Üniversitesi öğrencisi Muhammet Emre Aktaş, "Açılışını 1992 yılında dönemin Fransa Cumhurbaşkanı François Mitterand ve 8'inci Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın yaptığı okulun öğrencileriyiz. Fransa'nın dünyaya yayılmasında büyük rol oynadığı özgürlük, demokrasi ve eşitlik ilkeleriyle çelişen inkar yasası kişisel, politik çıkarlar uğruna Fransız Ulusal Meclisi'nde onaylandı. Bu yasa ifade özgürlüğüne, düşünce özgürlüğüne ve bu konunun araştırılmasına engel olarak bilim özgürlüğüne aykırıdır. Bu yasa ile 1915 olayları hakkında, '1915 olayları bir trajedidir, ancak soykırım değildir' şeklinde ifade edilmesinin 1 yıl hapis ve 45 bin Euro ile cezalandırılabilecek bir suç haline getirmek istenmektedir" dedi.

Tarihçiler yerine parlamenterlerin meclislerde karar vermesi ve her seçim zamanı politik malzeme yapılmasından duydukları rahatsızlığı belirten Muhammet Emre Aktaş, "Konunun aydınlatılmasında katkıda bulunabilecek bütün akademisyenleri objektif sonuçlara ulaşabilmesi için araştırmaya davet ediyoruz. Herkesin görüşlerini rahatça ifade edebilecekleri, dinlerini rahatça yaşayabilecekleri, dillerini rahatça konuşabilecekleri bir dünya istiyoruz" diye konuştu.

Çelengi konsolosluk kapısına bırakan grup, olaysız dağıldı.

(BB) - İstanbul/ Beyoğlu

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Galatasaraylı Öğrenciler, Fransa'yı Protesto Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement