Garanti Bankası Genel Müdürü Ergun Özen Açıklaması - Son Dakika
Güncel

Garanti Bankası Genel Müdürü Ergun Özen Açıklaması

Garanti Bankası Genel Müdürü Ergun Özen Açıklaması

Garanti Bankası Genel Müdürü Ergun Özen, Türkiye'nin genç nüfusuyla girişimcilik alanında büyük bir potansiyele sahip olduğunu ancak, bu potansiyelin etkin değerlendirildiğini söylemenin mümkün olmadığını belirtti.

28.11.2012 14:24

Garanti Bankası Genel Müdürü Ergun Özen, Türkiye'nin genç nüfusuyla girişimcilik alanında büyük bir potansiyele sahip olduğunu ancak, bu potansiyelin etkin değerlendirildiğini söylemenin mümkün olmadığını belirtti.

Garanti Bankası'nın "İşimi Kuruyorum Destek Paketi" kapsamında Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Genç Girişimciler Kurulu'nun iş birliğiyle gerçekleştirdiği Boğaziçi Üniversitesi etkinliğinde konuşan Özen, küresel ekonomide son yıllarda değişimle birlikte girişimcilik konusunun daha da önem kazandığını söyledi.

Yeni ekonomik düzene entegre olmak için yeni iş alanları yaratacak, inovatif ürün ve hizmetlerle ekonomiyi canlandıracak genç girişimcilere ihtiyaç olduğunun artık tartışılmaz olduğunu kaydeden Özen, Türkiye'nin genç nüfusuyla girişimcilik alanında büyük bir potansiyele sahip olduğunu belirtti.

"Bunu hep söylüyoruz. Ancak bu potansiyelin etkin değerlendirildiğini söylemek mümkün değil" diyen Özen, sahada edindikleri deneyim, gençlerle kurulan iletişim ve yıllardır sürdürdükleri iş birliklerinin, kendilerine mevcut ve potansiyel girişimcilerin ne kadar büyük bir heyecan ve şevke sahip olduğunu açık bir şekilde gösterdiğini dile getirdi.

Girişimcilerin bu şevki somut projelere dönüştürmek için pek çok desteğe ihtiyaç duyduğunu aktaran Özen, "Yeni fikirler hayata geçirilirken karşılaşılan bilgi eksikliği uzun vadede kurumsallaşma sürecindeki yetersizlikler ve nakit yönetimindeki zaaflar ve teknik konular girişimciliğin sürdürülebilirliğin en büyük engellerini oluşturuyor" diye konuştu.

Türkiye'de kurulan şirketlerin yüzde 76'sının ilk 3 yılda battığını kaydeden Özen, bu nedenle yeni girişimcilerin desteklenmesinde, kurumsal ve finansal bir yapıya kavuşturulmasında herkese büyük sorumluluklar düştüğünü anlattı.

Türkiye'de ve dünyada küçük ve orta ölçekli girişimcilerin yarattığı katma değer, sağladığı önemli istihdam potansiyeliyle ekonominin lokomotifleri olduğunun altı çizen Özen, Garanti Bankası olarak yeni fikirlerin gelişmesine katkıda bulunmayı ve genç girişimcilerin desteklenmesini temel sorumlulukları arasında gördüklerini ifade etti.

Genç insanları düşünmeye, üretmeye ve istihdam yaratmaya teşvik etmeyi amaçladıklarını, bu amaçla sürekli olarak koşullar ne olursa olsun KOBİ'leri desteklediklerini bildiren Özen, "Onları ülke ve dünya ekonomisindeki değişim ve gelişmeler hakkında düzenli olarak bilgilendiriyoruz" dedi.

Verimlik, karlılık, şeffaflaşma, kurumsallaşma ve sürüdürülebilir bir yapıya ulaşmaları için yönlendirmelerde bulunduklarını kaydeden Özen, "Değişik faaliyet alanlarına yönelik özel ürünler finansman çözümleri aracılık ettiğimiz ulusal uluslar arası kaynaklarla her koşulda her konuda girişimcilerin yanında olmaya çalışıyoruz" diye konuştu.

-Bilgiye ulaşmada yaşanan güçlük-

Türkiye'de girişimciliği olumsuz yönde etkileyen en önemli faktör arasında bilgiye ulaşmada yaşanan güçlüklerin yer aldığını vurgulayan Özen, bu doğrultuda girişimcilik konusunda tüm bilgi birikimlerini gençlerin hizmetine sunmaktan mutluluk duyduklarını anlattı.

Avrupa Yatırım Fonu'nun desteğiyle hayata geçirilen "İşimi Kuruyorum Destek Paketi"nin tam bu anlayışla dizayn edildiğini dile getiren Ergun Özen, Garanti Bankası olarak yeni iş kuran girişimcilere zorlu yolculuklarında ihtiyaç duyacakları bir çok konuda destek olan kapsamlı bir paketle bunu gidermeyi amaçladıklarını söyledi.

'İşimi Kuruyorum Destek Paketi'nin finansman ihtiyacı duyan ancak teminat sıkıntısı çeken buna karşılık büyük hayaller, yepyeni fikirleri olan gençlere fırsatlar sunduğunu aktaran Özen, şöyle devam etti:

"TOBB Genç girişimciler Kurulu'yla birlikte önümüzdeki günlerde yapacağımız üniversite ziyaretlerinde genç girişimcilerle bir araya geleceğimiz, yaratıcı ve yenilikçi iş fikirlerinin hayata geçirilmesinde rol alacağımız için heyecanlıyız. Gerçekleştireceğimiz çalışmalarla, özellikle üniversiteden yeni mezun olan gençlerin yolunu açmak en büyük hedefimiz. "

TOBB Genç Girişimciler Kurulu Başkanı Ali Sabancı da Genç Girişimciler Kurulu olarak görevlerinden birinin girişimciliğin farkındalığını artırmak olduğunu belirtti.

Muhabir: Ziya Altunbaş

Yayıncı: Ali Bayaslan - İSTANBUL

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Garanti Bankası Genel Müdürü Ergun Özen Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement