Garanti Bankası'na, "Karbon Performans Liderliği" Ödülü... - Son Dakika
Güncel

Garanti Bankası'na, "Karbon Performans Liderliği" Ödülü...

Garanti Bankası\'na, "Karbon Performans Liderliği" Ödülü...

(Carbon Disclosure Project - CDP) Türkiye ofisi tarafından, Karbon Performans Liderliği ödülüne layık görüldü.

27.11.2012 11:26

Garanti Bankası, Karbon Saydamlık Projesi'nin

(Carbon Disclosure Project - CDP) Türkiye ofisi tarafından, Karbon Performans Liderliği ödülüne layık görüldü.

Garanti açıklamasına göre, CDP Türkiye'nin projesine katılan şirketler arasında yapılan değerlendirmede, iklim değişikliği olgusunu iş strateji ve süreçlerine entegre eden Garanti Bankası, performans dalında en yüksek puanı aldı.

Bu yıl ilk kez verilen ödül, Sakıp Sabancı Müzesi'nde gerçekleştirilen "CDP Türkiye 2012 Raporu" lansmanında, Garanti Bankası Genel Müdür Yardımcısı Ebru Dildar Edin'e takdim edildi.

Garanti Bankası Genel Müdürü Ergun Özen, konuyla ilgili şunları kaydetti:

"Düşük karbon ekonomisine geçişte küresel gayretlerin henüz yeterli ölçeğe ulaşamamış olması, bu konuda aksiyona, işbirliğine, liderliğe ihtiyaç duyulduğuna işaret ediyor. İklim değişikliğinin birbiriyle etkileşimli ekolojik, politik ve ekonomik sonuçları, iş dünyasının sorunu çok boyutlu biçimde ele almasını gerektiriyor. Garanti olarak içinde bulunduğumuz yeni çağın koşullarına uyum sağlıyor, gelecek kuşakların ihtiyacını gözeten kararlar alarak, sürdürülebilir bir geleceğin inşası için üzerimize düşeni yapmaya gayret ediyoruz. CDP tarafından bu yıl ilk kez verilen Karbon Performans Liderliği ödülüne sahip olmak, bizi gururlandırıyor. İklim değişikliğiyle mücadelede örnek gösterilen çalışmalarımızı sürdüreceğiz."

Ebru Dildar Edin ise ödülün, Garanti'nin iklim değişikliği gibi çok boyutlu küresel bir sorunu ne kadar iyi yönettiğini gösterdiğini belirtti.

Edin, şunları kaydetti:

"Aynı zamanda, gelecek kuşaklara karşı sorumluluk hissetmenin bilinciyle, artık harekete geçilmesi gerektiğini vurgulayan tutumumuza da işaret ediyor. Garanti Bankası olarak, iklim değişikliği konusundaki hassasiyetimizi eylemlerimize yansıtarak, banka operasyonlarından kaynaklanan karbon salımını azaltmak için projeler üretiyoruz. Rüzgar enerjisi başta olmak üzere yenilenebilir enerji yatırımlarına sağladığımız finansmanla, düşük karbonlu ekonomiye geçiş sürecine katkıda bulunuyoruz."

Verilen bilgiye göre, Garanti Bankası, şirketlerin, karbon salımı ve iklim değişikliğiyle ilgili çalışmalarını açıklaması için oluşturulan CDP'nin Türkiye şubesine, kurulduğu 2010'dan itibaren dahil oldu. 2011 yılında ise CDP'nin Global 500 listesine girdi.

Muhabir: Hasan Arslan

Yayıncı: Ali Bayaslan - İSTANBUL

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Garanti Bankası'na, 'Karbon Performans Liderliği' Ödülü... - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement